Speltips inför SS Lazio – AS Roma 2/3: Tungt derby i Rom

Simon Pålsson Publicerat: 2 mars 2019

Derby i Rom står på schemat den här lördagen. Vårt speltips inför mötet mellan SS Lazio och AS Roma grundar sig i matchens dignitet.

Annons:

Det är åter dags för en av årets absolut hetaste matcher i den italienska fotbollen. Den italienska huvudstaden dukar upp en av Europas hetaste matcher – derbyt mellan SS Lazio och AS Roma. Stadio Olimpico kommer att vara fyllt till bredden när lagen gör upp om prestigen, men också tre oerhört viktiga poäng.

Inför matchen har AS Roma bra häng på en Champions League-plats, medan SS Lazio i stort sett ser det här som den sista chansen att rädda den drömmen. Europaplatserna är ett minimum – enligt många – men då krävs ändå en stark avslutning på säsongen.

AS Roma hade direkt svag form under inledningen på 2019 men ser nu allt bättre ut, med tre raka vinster i Serie A och tre gjorda mål i tre raka bortamatcher. Det sänder viss oro till SS Lazio. Å andra sidan innebär ett derby helt andra förutsättningar och vi minns till exempel tre raka derbyn med SS Lazio som hemmalag (även fall det inte spelar så stor roll) som slutat under 2,5 mål.

Ingen målfest i derbyt

Valon Berisha, Jordan Lukaku (där kan vi prata om en spännande spelare) och Wallace är spelarna som nu inte kommer att spela den här matchen på grund av skador. Det ska å andra sidan inte påverka laguttagningen nämnvärt då det finns flera bra ersättare. Eller rent av spelare som brukar gå före.

Hos gästerna är det viss oro kring mittbacken Kostas Manolas, men av det mesta att döma kommer han att spela detta viktigt möte. Däremot kommer Patrik Schik inte till spel.

Båda lagen är på jakt efter Europaplatser och för att inte tappa mar k i den jakten hade det behövts en vinst här. Om AS Roma förlorar är det utan tvekan så att SS Lazio kan räkna bort spel i Champions League nästa säsong. En stor besvikelse.

Märk väl att det här är ett derby och den typen av matcher brukar explodera inom italiensk fotboll. Men faktum är att det ofta går stiltje i spelet och att det snarare blir en hård kamp – än att explosionen artar sig i många mål. Därför lockar underspelet.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,76 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, lördag 2/3
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.