Speltips Inter – AC Milan 5/2: Derby della Madonnina

Martin Efvergren Publicerat: 5 februari 2022

Lördagskvällen bjuder på ett hett Milanoderby från Serie A där FC Inter och AC Milan drabbar samman. Matchen spelas den 5 februari 2022 med avspark kl 18:00.

Inter – AC Milan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var ett något mindre slagkraftigt Inter vi fick se i de senaste matcherna, men nu kommer man från ett två veckor långt speluppehåll. Man har därmed kunnat ladda batterierna inför det här Milanoderbyt och tillika toppmötet i Serie A.

Trots något sämre prestationer har Inter ändå fortsatt att få resultaten med sig. Senast vann man med 2-1 hemma mot Venezia efter att Dzeko gjort det avgörande målet på tilläggstid. Dessförinnan slog man Empoli i Coppa Italia efter avgörande i förlängning.

Inter har annars bara tappat poäng i en av de tio senaste matcherna i Serie A. Det gör att man toppar tabellen med sina 53 poäng efter 22 spelade matcher. Därmed är man fyra poäng före AC Milan och Napoli som delar andraplatsen, de har båda en match mer spelad än Inter.

På så vis är det AC Milan som är mest piskade att vinna detta Derby della Madoninna. Milan har dock blandat och gett en del på sistone och kommer från ett mållöst möte hemma mot Juventus. Dessförinnan föll man med 2-1 hemma mot Spezia.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inter är det bättre laget

Det var annars AC Milan som inledde säsongen bäst, men därefter har Inter successivt tuggat sig ikapp och förbi. Även om Inter har haft vissa problem i de senaste matcherna är deras trend odiskutabelt stark. De har inte förlorat i Serie A sedan mitten av oktober mot Lazio. Därefter har de kryssat mot Juventus, Milan och Atalanta, resterande matcher har de vunnit.

Det senaste Milanoderbyt spelades i början november. Det mötet slutade 1-1 efter att lagen gjort var sitt tidigt mål.

Ser vi till matchbilden var Inter närmast segern den gången och de gäller också som relativt klara favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. Ett rakt spel på att AC Milan vinner ger omkring hela 4.40 gånger insatsen.

Båda lagen kommer från ett längre speluppehåll och på skadefronten ser det bra ut hos båda. Zlatan Ibrahimovic lär dock inte komma till spel för Milan. Hos Inter ser endast Correa och nyförvärvet Gosens ut att missa den här matchen.

Inter gäller alltså som ganska klara favoriter inför den här matchen och jag har inte svårt att se varför man gör det. Simone Inzaghi har gjort ett fint jobb som Antonio Contes efterträdare och på pappret förfogar han över, i mitt tycke, Serie A:s bästa trupp.

Milan har inte uppvisat samma stabilitet den senaste tiden och jag tror att man kommer få det tufft här. Ett derby är alltid ett derby och allt kan hända, men Inter är en klass bättre än Milan och det bör visa sig. Därför blir mitt spel helt enkelt att Inter vinner den här matchen till 1.86 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Inter vinner
Odds: 1.86
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00, lördag 5 februari 2022
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: