Speltips Inter – Crotone 3/1: Lunchmöte

Martin Efvergren Publicerat: 2 januari 2021

En tuff uppgift väntar bottenlaget Crotone då man tar sig an ett formstarkt Inter på Scudetto-jakt. Likväl finner jag anledning att tro att båda lagen kommer att göra mål i den här matchen.

Inter – Crotone

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Inter har tagit upp titelracet mot lokalkonkurrenten AC Milan på allvar den senaste tiden. Till det här mötet kommer man med sju raka segrar i ligan och inför omgång 15 är man en poäng bakom serieledande Milan.

Efter en kort julledighet är Serie A igång igen och den senaste tidens formstarkaste lag heter Inter. De tre senaste segrarna har dock suttit långt inne. Senast besegrade man Verona med 2-1 på bortaplan. Med samma siffror slog man Spezia i omgången innan.

Härnäst väntar så ett Crotone som har det tufft i botten av tabellen men som vann senast och som har tagit sju av sina nio poäng i de fyra senaste omgångarna. Man har besegrat Spezia med 4-1, spelat 0-0 mot Udinese, förlorat med 3-1 mot Sampdoria och senast hemmaslog man bottenkonkurrenten Parma med 2-1.

Även om läget ser kämpigt ut för nykomlingen som är näst sist i serien inför omgång 15 så ser trenden ändå positiv ut och det är inte många poäng som krävs för att snabbt klättra upp på säkrare mark.

På bortalagets skadelista finns Benali och Cigarini medan Inter endast lär sakna Pinamonti och Vecino.

Oväntat målglada Inter

Antonio Conte har mer gjort sig känd som en tränare som bygger sina lag bakifrån med en hård taktisk disciplin men säsongens Inter har snarare präglats av det motsatta. På 14 matcher har man gjort 34 mål, vilket är flest i Serie A, men också släppt in 17. Det innebär ett snitt på 3.64 mål per match som är det fjärde högsta snittet i serien.

Defensiven har sett något stabilare ut på sistone men man har ändå släppt in mål i 4 av de 5 senaste matcherna. Bologna, Cagliari, Spezia och Verona har alla nätat mot Inter i dessa matcher.

Inter är förstås storfavoriter i den här matchen men jag har svårt att se spelvärdet i ett spel på hemmalaget. Man har vunnit med uddamålet i de tre senaste matcherna och ett asian-spel på att man kommer vinna den här matchen med flera mål känns inte jätteintressant.

Crotone har som sagt tagit 7 av sina 9 poäng i de 4 senaste matcherna och det bör ha gett en välbehövlig självförtroende-boost. Brassen Junior Messias ”frälste” laget med två mål senast och därtill finns den nästan två meter långe nigerianen Simeon Nwankwu (som vann skytteligan i Serie B förra säsongen) som kan hota framåt.

Inters form är ruggigt stark men man fortsätter att släppa in en del enkla mål. Detta faktum i kombination med att Crotone ser ut att vara på uppgång gör att jag finner spelvärde i att båda lagen kommer göra mål i den här matchen och det spelas till nästan dubbla insatsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.97
Bolag: Unibet
Spelstopp: 12:30 den 3/1 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmorelive logo

Jämför odds: