Speltips Inter – Juventus 19/3: Derby d’Italia

Axel Sjödin Publicerat: 19 mars 2023

Efter Romderbyt så får vi följa ännu ett spännande möte då Derby d’Italia mellan Inter och Juventus står på menyn.

Inter - Juventus

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är en fotbollssöndag som är svår att toppa då stormatcherna avlöser varandra. Inter och Juventus ställs mot varandra på San Siro i ett klassiskt rivalmöte och där vi får en liten försmak på semifinalerna i Coppa Italia senare under våren. Även om Juventus kommer att få det svårt att ta sig in i topp fyra så lär de gladeligen vilja sätta käppar i hjulet för sin ärkerival.

Inför omgången så står Inter på en andraplats samtidigt som de fått en bra lottning i Champions League mot Benfica. Det finns mycket optimism i det blåsvarta lägret även om de knappast kan vara nöjda med resultaten i ligan under senare tid. På de tre senaste omgångarna har de hunnit med att förlorat mot både Bologna och Spezia i matcher som borde innebära tre poäng, inte minst den sistnämnda.

Lazio, Milan och Roma är alla hack i häl i tabellen och de kan snabbt tappa mark i striden om Champions League-platserna ifall de skulle förlora mot Juventus nu på söndag. Det ska också sägas att det var med nöd och näppe som Inter lyckades försvara sig till ett avancemang i Portugal, så formen går verkligen att ifrågasätta för Simone Inzaghis manskap, även om avancemanget tidigare i veckan var starkt i sig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus har förlorat bortamatcherna mot storlagen

För gästande Juventus del så har det sett desto mer stabilt ut på senare tid. Ifall de inte hade åkt på poängavdraget så hade de legat tre poäng ovanför Inter i tabellen i nuläget då de på ett kliniskt sett ofta lyckas rada upp vinster i ligan. De föll dock borta mot Roma i förrförra omgången, men fem av deras sex senaste matcher i Serie A har varit vinster, samtidigt som de har lyckats avancera mot både Nantes och Freiburg i Europa League under tiden.

De lyckades avväpna den tyska ligafemman på ett imponerande vis i dubbelmötet senast och sett över två möten så var det italiensk dominans. Då de har fått tillbaka många från långtidsskador så börjat Juventus trupp tillslut se riktigt stark ut. Ángel Di María har också varit i väldigt fin form och de har kommit igång med målskyttet på riktigt.

Inter har dock fördelen av att ha fått två dagars extra vila samtidigt som de får spela hemma på San Siro, vilket gör att de är ganska klara favoriter inför söndagens möte. Juventus vann säsongens första Derby d’Italia ganska bekvämt hemma i Turin, men har inte alls haft samma fina facit mot toppklubbarna på bortaplan i år. Samtliga tre matcher mot Milan, Napoli och Roma har slutat i förlust för I Bianconeri.

Båda lagen lär gå för tre poäng här tror jag och Juventus har verkligen bjudit upp till dans i ett par målrika matcher på senaste. Därmed så spelar vi på att båda lagen gör mål för 1.95 gånger pengarna hos Bet365, vilket är rätt fina odds.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, söndag 19 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo