Speltips Inter – Napoli 4/1: Stormatch på San Siro

Axel Sjödin Publicerat: 4 januari 2023

Serie A är äntligen tillbaka igen och italienarna återvänder med en riktig smällkaramell mellan Inter och Napoli.

Inter - Napoli

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vid det här laget så har nog ingen gått miste om Napolis imponerande dominans nere i Italien då de gick in i VM-uppehållet som obesegrade och med åtta poäng ned till ligatvåan Milan. Förhandsfavoriterna Inter har det inte gått lika bra för ännu, men den här matchen kan vara en biljett in i topp fyra-striden igen.

Det har varit lite upp och ned för Inter under säsongen och de har redan hunnit åka på fem förluster, vilket är mer än vad de förlorade under hela den förra säsongen. Att resten av matcherna är vinster gör att de hänger sig kvar i kampen om topp fyra-placeringarna dock och är i dagsläget bara bakom fjärdeplacerade Lazio på målskillnad.

Formen när de gick in i VM-uppehållet var i alla fall någorlunda god då de hade vunnit sex av deras sju senaste ligamatcher. Under samma period lyckades de dessutom slå Barcelona och avancera i Champions League på deras bekostnad. Det var ett bra svar på en väldigt tveksam inledning på säsongen.

Att både Lautaro Martínez och Romelu Lukaku har stuckit ut under VM som målsumpare är dock inget lovande tecken inför premiären. Dessutom så har mittbacken Stefan De Vrij åkt på en skada, vilket försvagar en backlinje som har haft en hel del problem under säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan Napoli kan behålla sitt momentum?

Serieledande Napoli har däremot inte visat upp många svagheter under hösten och gick in i VM-uppehållet med en elva (!) matcher lång vinstsvit i ligaspelet och i toppen av sin Champions League-grupp. Både Luciano Spalletti och hans Napoli har med all rätta översköljts med lovord under säsongen, men frågan är om de kan behålla sitt otroliga momentum även under 2023.

De har en tuff månad framför sig med möten mot Inter, Juventus och Roma, så det gäller att de lyckas komma igång direkt för att vidhålla sin stora ledning i toppen. Men ifall det är något lag som har råd med ett par snedsteg i dagsläget så är det Napoli med deras åtta poäng stora buffert.

Napoli har inte heller haft alltför många spelare som har spelat länge i VM, så de bör ha bra förutsättningar för att kunna inleda det nya året starkt mot ett Inter som inte riktigt har haft samma lyx. Men det är aldrig lätt att åka till San Siro och hämta poäng och Inter är också favoriter hos spelbolagen.

Men Napoli, som har varit så oerhört vassa offensivt, borde kunna utnyttja Inters svagheter defensivt. Oddsen för en bortaseger med pengarna tillbaka vid oavgjort ser väldigt bra ut här i min mening för 2.20 hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Napoli – Draw no bet
Odds: 2.20
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, onsdag 4 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: