Speltips Inter – Roma 12/5: Spiken i kistan

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2021

AS Roma har tack vare en svag trend på slutet tappat chanserna på Europaspel. Det är känslan inför mötet med Inter.

Inter - AS Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför varje säsong går den klassiska italienska storklubben AS Roma in med förhoppningen om att nå Europaspel till kommande säsong, men den här säsongen har man helt enkelt inte kunnat leva upp till den ambitionen.

AS Roma har varit bra med i stora stycken av säsongen, men efter att ha snubblat på slutet, med en vinst på sina fem senaste ligamatcher, har man skjutit sig själva i foten för chanserna att nå Europa nästa säsong.

Inför nästa säsong kommer som bekant José Mourinho att ta över klubben och visst, man kan argumentera för att det är läge att bara fokusera på ligaspelet då. Men en klassisk klubb som AS Roma behöver spela i Europa för sin egen självbilds skull.

Nu vore det konstigt om vi inte fick se ett energiläckade hos spelarna. Visst, man gick på knock och vann mot jumbon Crotone med 5-0 senast, men att spela borta mot suveräna serieledarna och mästarna Inter känns inte lika stimulerande. Nu kan det ju bli jobbigt.

AS Roma spelade i för sig 2-2 i årets första möte med Inter, men den här gången tror jag att man står inför en klart svårare uppgift.

Odds i Serie A

Med det här resonemanget kan man såklart argumentera för att Inter är laget som kommer att ha problem med motivationen, men samtidigt finns det inte mycket som pekar i den riktning i realiteten. Det har snarare varit tvärtom.

Inter har varit klara mästare ett tag, men framför allt har man i princip varit helt klara (förutom att matematiken inte har varit i mål) sedan ett par månader tillbaka. Under hela den här tiden har man i mitt tycke levererat bra resultat, sånär som på 1-1 borta mot Spezia häromveckan.

Det gör att jag tror på ett hemmalag som går för att vinna mot AS Roma här, men som framförallt bjuder in till en öppen match. Där är båda som bäst.

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,72 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,72
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:45, onsdag 12 maj 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: