Speltips Inter – Torino 22/11: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 21 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Inter har inte vunnit på fyra raka matcher och nu väntar ett hemmamöte mot Torino som bör vinnas. Oddssättarna tror på ett målkalas men jag finner spelvärde i det motsatta.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Inter avslutade förra säsongen starkt men man har inte lyckats bibehålla den formen in i den här säsongen. Inför det här mötet mot Torino i den åttonde omgången står man på 12 poäng och man har bara vunnit en av sina åtta senaste matcher, Champions League inkluderat.

Senaste segern kom mot Genoa och därefter har man, i ligan, spelat 2-2 mot Parma och senast 1-1 mot Atalanta. Därutöver har man kryssat mot Shakhtar Donetsk samt förlorat mot Real Madrid i Champions League, vilket ger fyra raka matcher utan vinst.

Läget börjar bli en aning pressat för Antonio Conte och hans manskap. Truppen han förfogar över är kanske den, på pappret, starkaste i hela ligan, åtminstone kräver den att man ska vara ett lag som utmanar om ligatiteln.

Nu ställs man mot ett Torino som inledde säsongen med tre raka förluster under nye huvudtränaren Marco Giampaolo.

Därefter har man successivt höjt sig i de senaste fyra matcherna där man skrapat ihop fem poäng efter att ha kryssat mot Sassuolo, förlorat mot Lazio, vunnit mot Genoa och senast spelade man 0-0 hemma mot Crotone.

Ett mer pragmatiskt Torino

Inter har inte råd att tappa fler poäng mot lokalkonkurrenten Milan och de övriga lagen ovanför i tabellen. När man ställs mot Torino på hemmaplan krävs det en seger och man är också väldigt stora favoriter enligt oddssättarna.

Romelu Lukaku är sannolikt tillbaka i startelvan efter sin skadefrånvaro och det är en viktig pusselbit för att Inter ska börja vinna igen.

På pappret har man ett lag som ser betydligt bättre ut än vad man har presterat hittills. Visserligen är det ett ganska ålderstiget lag med ett flertal spelare som inte har sina bästa år framför sig. Desto starkare blir således argumenten för att det är här och nu man ska prestera – detta är inte lagbygge för framtiden.

Båda de här lagen har varit inblandade i ett antal vilda västern-matcher och det är tydligt att oddssättarna förväntar sig en målrik match här.

Hos Torino har det varit svängdörrar i försvaret inledningsvis men de senaste två insatserna har varit steg i rätt riktning. Man vann med 2-1 mot Genoa och senast blev det 0-0 mot Crotone. Bara ett insläppt mål på dessa matcher och på bortaplan mot Inter måste man gå in med samma defensiva skärpa för att ha en chans.

Antonio Conte är normalt en tränare som bygger sina lag på en stabil defensiv grund. Det har man inte lyckats leva upp till den här säsongen men sett till hur man formerar laget (med tre mittbackar) och den kvalitet som finns bör man bli alltmer solida vad det lider.

Contes styrka är, normalt sett, inte att föra matcher men det kommer man sannolikt att göra här. Torino kan inte spela lika naivt som man gjorde under inledningen av säsongen utan jag tror på ett mer kompakt bortalag.

Det bör kunna innebära en mer låst matchbild och jag finner därför spelvärde i att det kommer göras färre än 3.5 mål i den här matchen.

Inter – Torino

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: