Speltips Juventus – Atalanta 22/1: Dramatisk stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 22 januari 2023

Söndagskvällen bjuder på en intressant stormatch nerifrån Italien då Juventus och Atalanta drabbar samman i Turin.

Juventus - Atalanta

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Under den här tiden som texten har skrivits så har det blivit klart att Juventus till slut straffas med ett avdrag på 15 poäng på grund av ekonomiska brott från ledningshåll. Det förändrar förutsättningarna för alla topplag helt och hållet och kommer också att spela roll inför söndagens stormöte.

Spelmässigt så är det fortfarande lite oklart var man har Juventus efter den stjärnsmäll de åkte på nere i Neapel förra helgen, men det tuffa testet mot Atalanta lär ge oss svar på den frågan. Det gäller att repa sig snabbt efter de tuffa motgångar som de nyligen har fått besked om, men motståndet är inte det lättaste.

Åtta raka vinster utan ett enda mål var den svit som Juventus självsäkert åkte ned till Neapel med förra helgen, men där tog det tvärstopp. Även om förlusten kanske inte var helt oväntad, sett till hur Juventus faktiskt spelat på senare tid, så var det nog väldigt få som hade kunnat ana vad som väntade mot Napoli.

Luciano Spalletti drog ner byxorna på Den gamla damen och körde över Juventus med 5-1 – siffror som undertecknad inte minns när Juventus förlorade med senast. Mot Atalanta handlar allt om att kunna resa sig igen, både efter poängavdraget och efter den förnedrande förlusten mot Napoli.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta har sprutat in mål på senaste

Det finns också en hel del oklarheter kring Atalanta efter juluppehållet. De såg ut att börja kollapsa tidigare än förra säsongen, men under den senaste veckan så har det sett helt annorlunda ut för La Dea. Det är oklart vad I Bergamaschi har börjat äta till frukost, men målproduktionen har plötsligt nått sanslösa nivåer under den senaste veckan.

Salernitana besegrades med 8-2 i deras förra ligamatch och tidigare i veckan slog de Spezia med 5-2 i cupspelet. Totalt så har det alltså blivit sanslösa 13 mål på deras två senaste matcher, samtidigt som de har släppt in en del. Det är möjligt att Gian Piero Gasperini har skrotat de defensiva ambitioner som han tydligt hade inledningsvis och har släppt lös det Atalanta som har vunnit många hjärtan ute i Europa under senare år.

Det verkar återigen vara fart och fläkt i Atalantas spel och mot ett skakat Juventus så kan de mycket väl ha goda chanser. Juventus går dock aldrig att räkna bort och är ofta starkare än väntat i motvind, men ett spel på att båda lagen gör mål för 1.81 hos Lucky Sports känns ändå som ett bra spel inför den här matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.81
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, söndag 22 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: