Speltips Juventus – Bologna 27/8: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 27 augusti 2023

Juventus gäller som klara favoriter inför söndagens match hemma mot Bologna i den andra omgången.

Juventus - Bologna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Juventus inledde säsongen på ett fint sätt då de besegrade Udinese på bortaplan med klara 3-0. Det är ingen lätt bortamatch, men det hann aldrig bli spännande för Juventus del. Även Bolognas match mot Milan kändes avgjord rätt tidigt då de föll med 0-2 efter två tidiga mål från Milan, men insatsen var trots allt inte fy skam ändå.

Det ska sägas att resultaten inte riktigt speglar matchbilden i något av fallen, i synnerhet inte i Juventus match. Udinese bjöd på ett tidigt mål redan i den andra minuten efter en rejäl defensiv tabbe, men Federico Chiesa förvaltade också läget väldigt väl. Inte långt därefter fick de en straff efter en slarvig handboll i straffområdet och där och då kändes matchen över.

Adrien Rabiot hann utöka innan halvtidsvilan och därefter var det bara att spela av matchen på klassiskt italienskt manér, där Juventus knappt bemödade sig med att anfalla i den andra halvleken. Ett par av målen må ha varit lite billiga, men det var trots allt en stabil insats från Juventus som säkerligen lär bli farliga i år, trots att det inte har gjorts några tunga nyförvärv. Utan spel i Europa som distraherar så är det Scudetton som står i fokus.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bologna kommer att bli spännande att följa

Milan var väldigt effektiva i avsluten då både Olivier Giroud och Christian Pulisic tryckte dit varsitt mål inom de första tjugo minuterna i premiären på Stadio Renato Dall’Ara. Men Bologna skapade trots allt en hel del och såg långt ifrån ofarliga ut. De kommer att bli väldigt intressanta att följa i år, inte minst med tanke på att de i veckan har värvat Jesper Karlsson som har tagit tröja nummer tio i laget och förväntas få en viktig roll. Han lär dock förmodligen inleda söndagens match mot Juventus från bänken.

Bologna var bara två poäng från att sno åt sig en plats i Conference League förra året, och lär ha siktet inställt på Europa ännu en gång – även om det knappast kommer att bli lätt. De inleder säsongen med två väldigt tuffa matcher, men därefter kommer det att bli intressant att se vad de går för.

Det kommer förmodligen att bli väldigt svårt att få med sig något hem från Turin, då Massimiliano Allegris Juventus är experter på att få med sig tre poäng från dessa matcher, även när spelet inte ser strålande ut.

Då Juventus ofta stannar av vid klar ledning, och är ganska defensivt balanserat så lutar jag återigen åt spelet på Juventus-seger kombinerat med under 3,5 mål, vilket satt förra veckan, trots tre mål i första halvlek. Bologna lär nog inte bjuda på lika mycket och därmed känns spelet klart spelvärt för 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus & under 3,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, söndag 27 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play