Speltips Juventus – Lazio 16/9: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 16 september 2023

Serie A bjuder på fin lördagsunderhållning, och först ut är mötet mellan Juventus och Lazio i Turin.

Juventus - Lazio

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus kliver in i sin klart tuffaste match för säsongen hittills då de tar emot Lazio på Juventus Stadium i Turin. Hemmalaget är ganska klara favoriter hos spelbolagen, men Lazio lär komma med pånyttfött självförtroende efter en tung skalp i Neapel innan landslagsuppehållet.

Juventus har inlett säsongen med sju poäng på deras tre inledande matcher, och kan mycket väl vara med och utmana i toppen i år efter att de lyckats behålla Dusan Vlahovic och Adrien Rabiot, som båda ryktades bort under sommaren. Bortamatcherna mot Udinese och Empoli var inga större bekymmer, men hemma mot Bologna fick de nöja sig med 1-1 i deras första hemmamatch för säsongen.

Senast mot Empoli såg det bra ut, men i övrigt har Allegris Juventus inte direkt imponerat i min mening. De är förvisso experter på att plocka trepoängare oavsett, men jag är inte alls lika övertygad av detta Juventus som de två stora Milanoklubbarna i nuläget.

De är rättmätiga favoriter mot Lazio, då Lazio generellt sett ofta har problem med Juventus, men kommer de inte upp i nivå så kan det mycket väl svänga åt andra hållet. Paul Pogba lär förmodligen inte spela den här matchen efter att ha fastnat i en dopingkontroll tidigare, men fransmannen har inte varit en startspelare hittills i år oavsett.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tung säsongsinledning för Lazio

Lazio inledde säsongen horribelt med en 1-2-förlust mot Lecce och en frustrerande 0-1-förlust hemma mot Bologna. Spelet har emellertid sett bättre och bättre ut för varje match, och senast tog de en riktigt tung skalp när de slog Napoli på bortaplan.

Sarri verkar känna sin tidigare klubb rätt väl, och Lazio har lyckats prestera bra mot de regerande mästarna tidigare, men det verkar också som att nyförvärven börjar bli lite varma i kläderna. Napoli var det lag som tog tag i taktpinnen och tryckte ned Lazio rejält under första halvtimmen, men Lazio lyckades trots allt hålla Napoli borta från de riktigt farliga målchanserna, och när den höga pressen väl började lätta så var Lazio inte sena med att utnyttja omställningsmöjligheterna.

Det är inte helt lätt att anpassa sig till Sarris krävande spelsystem, men detta Lazio bör ha en hög höjd med tanke på den spännande mercaton de gjorde i sommar. Matteo Guendouzi stod för ett fantastiskt inhopp mot Napoli och ett mål som nätt och jämnt vinkades av för offside. Fransmannen kan bli väldigt spännande att följa framöver.

Lazio brukar dock som sagt ha svårt för Juventus, inte minst i Turin, där de förlorade med 0-3 förra säsongen. Men de har också bevisat att de kan leverera i stormatcher under press. Detta kan mycket väl bli en taktiskt och målsnål match där både Allegri och Sarri mycket väl vet hur man försvarar. För 1.75 gånger pengarna spelar vi därmed på under 2,5 mål hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 16 september
TV: 
Stream:  TV4 Play