Speltips Juventus – Milan 28/5: Poängavdrag i fokus

Axel Sjödin Publicerat: 28 maj 2023

Milan har chansen att säkra spel i Champions League nästa säsong då de ställs mot Juventus i Turin i den näst sista omgången.

Juventus - Milan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka med Juventus och deras poängavdrag, vilket har påverkat alla de lag som har kämpat om fjärdeplatsen under säsongens slutskede. En ny dom kom i alla fall inför den senaste omgången, som gav Juventus ett avdrag på tio poäng, vilket drastiskt har förändrat läget för båda lagen i söndagens match.

Milan såg länge ut att gå miste om Champions League-spel, trots att de kom till semifinal i årets upplaga. Genom Juventus poängtapp har de nu flyttats upp ett snäpp och behöver istället hålla undan jagande Atalanta och Roma i de sista omgångarna. I och med att de har inbördes möten mot Atalanta och är tre poäng före så räcker det med en vinst på söndag för att garanterat sluta på en topp fyra-placering.

Det är tydligt att ligaspelet har blivit lidande av Milans Champions League-äventyr då Stefano Pioli desperat har försökt rotera en alldeles för tunn trupp med en undermålig bänk. När han har använt sig av för många bänkspelare har det nästan i samtliga fall inneburit viktiga tappade poäng, men på något vis är de trots allt fortfarande i en bra position inför säsongsavslutningen.

Nu kan de i alla fall ställa upp med starkast möjliga elva i de sista två matcherna och där har Milan ett slagkraftigt lag. De är dock nederlagstippade inför söndagens möte och det kan mycket väl bli spännande in i den sista omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luften gick ur Juventus förra helgen

Det var väntat att de tillslut skulle tappa sina poäng, men det kom trots allt som en rejäl käftsmäll för klubben som halkade ned från andra plats till sjunde förra helgen. De fick beskedet en kvart innan matchen mot Empoli och det var tydligt att luften hade gått ur den gamla damen som blev överkörda med 1-4 av bottenlaget.

Efter uttåget ur Europa League och poängavdraget klart har säsongen skjutits i sank inom loppet av några dagar. Eftersom UEFA dessutom har en egen pågående utredning som kan stänga av dem från spel ute i Europa nästa år lär det knappast finnas någon större motivation kring att slåss om en plats i Conference- eller Europa League heller.

Viktiga spelare lär säkerligen lämna Juventus under sommaren och det är inte en klubb som mår bra i nuläget. Frågan är bara om de kan ta sig i kragen för att återupprätta lite heder när Milan kommer på besök. Spelarna ska verkligen ha en eloge för sättet de har kämpat på under en turbulent säsong och ska inte räknas ut nu på söndag. Men med det sagt är det lite märkligt att de hålls som så klara favoriter mot ett motiverat Milan som har en förmåga att resa sig i stormatcher. För 2.19 hos Coolbet passar vi på att spela på Milan med insatsen tillbaka vid oavgjort då Juventus svackor ofta har hållit i sig några matcher och då de rödsvarta har Leão tillbaka.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan – Draw no bet
Odds: 2.19
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo