Speltips Juventus – Milan 9/5: CL på spel

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2021

Söndagen avrundas med ett klassiskt stormöte mellan Juventus och Milan med ett oerhört spännande tabelläge där båda lagen måste vinna.

Juventus - Milan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var nog inte många som trodde att dessa två lagen skulle behöva kämpa in i det sista för att försöka nå Champions League. Båda befinner sig inom topp fyra i nuläget, men både Napoli och Lazio jagar precis bakom och man vill inte vara det laget som förlorar och blir omkört här. Atalanta, Juventus och Milan befinner sig alla på 69 poäng och innehar andra till fjärdeplatsen, så det lag som halkar först mister sin plats i topp fyra med bara fyra omgångar kvar.

Som ni förstår är tabelläget alltså olidligt spännande och det är mycket som står på spel under söndagskvällen. Efter att ha vunnit ligan nio år i rad så finns det faktiskt en reell risk att Juventus missar Champions League, vilket såklart hade varit katastrof för klubben ekonomiskt.

De tappar poäng här och var, för två omgångar sedan spelade de lika mot Fiorentina och senast var de väldigt nära att gå tomhänta hem från Udine. Cristiano Ronaldo vände med två snabba mål i matchens slutskede, men den som såg matchen vet att de kom undan med minsta marginal. Det var verkligen ingen välförtjänt seger och ingen övertygande insats alls. Den gamla damen såg inte alls ut som sig själv.

Juventus har i alla fall höjt sig något i stormatcher under våren, men förlorade senast mot Atalanta i mitten av april. Skadeläget ser åtminstone bra ut och Andrea Pirlo har hela truppen till sitt förfogande inför denna ödesmatch. Eftersom Inter också väntar på spelschemat så har de inte råd med annat än tre poäng här om de vill säkra Champions League.

Det är en fråga om vilket lag som är minst dåligt

Även Milan är nog många förvånade att se slåss för att försvara sin topp fyra-placering efter att ha varit i ligaledning vid årsskiftet. Nu riskerar de istället att få spela i Europa League, vilket hade varit ett enormt bakslag för alla milanisti. De har sakta men säkert tappat mark i tabellen och när man sett deras spel under våren har det känts som en tidsfråga innan de skulle hamna i den position de är i nu.

Deras bortafacit har varit det som hållit dem flytande och är även det enda som talar för dem nu på söndag. Det och att Juventus också sett rätt bleka ut då. Även deras starka form på bortaplan tog sig dock en törn efter deras senaste resa till Rom där Lazio körde över dem med 3-0 med chans på mer.

Det är svårt att säga om matchen mot Lazio var ett undantag eller inte då de i övrigt varit oerhört stabila utanför Milano. Det är i alla fall inte en fråga om skador nu då de precis som Juventus har hela truppen till sitt förfogande. Det är bara Samu Castillejo som är borta på grund av avstängning inför matchen.

Det är lätt att sätta Juventus som favoriter här när man tittar på hur Milan spelat under våren, men oddsen är lite väl snedvridna i min mening. Juventus har inte alls varit bra under de senaste omgångarna och Milans bortafacit är fortfarande väldigt starkt. Det känns helt enkelt som att bookmakers överskattar Juventus här och dubbelchansen X2 är lockande för de 2.10 som Betsson erbjuder.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: