Speltips Juventus – Monza 29/1: Turbulent situation

Axel Sjödin Publicerat: 28 januari 2023

Det finns mycket osäkerhet kring Juventus situation i nuläget, men sportsligt så är de alltjämt klara favoriter mot Monza på söndag.

Juventus - Monza

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utan att en dom har klargjorts så har det italienska fotbollsförbundet straffar Juventus med ett avdrag på 15 poäng, vilket har förargat många Juventus-supportrar och har skickat ned Den gamla damen till den nedre tabellhalvan. Det återstår att se ifall det blir större konsekvenser framöver och hur ovissheten kommer att påverka spelarna.

I den första matchen sedan poängavdraget så spelade de en dramatisk och svängig match mot Atalanta där resultatet skrevs till 3-3 tillslut. Spelmässigt så märktes allt som hände utanför planen inte av, men det är fortfarande oklart ifall Juventus kommer att kunna behålla alla spelare framöver.

Mötet mot Monza kommer i alla fall att bli väldigt viktigt, de måste visa att de kan resa sig upp igen – både efter den tunga förlusten mot Napoli och beskedet från fotbollsförbundet. Att de dessutom förlorade mot Monza under hösten, vilket utlöste en smärre kris där många ville få bort Allegri, ger extra krydda till en annars ganska oansenlig match.

Ett eventuellt poängtapp här kan förvärra en redan turbulent situation för de italienska giganterna, så det är mycket som står på spel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Monza har börjat etablera sig som ett mittenlag

Vinsten mot Juventus var en otrolig språngbräda för Monzas säsong, då de tog sin första vinst i Serie A i klubbens historia mot storklubben. Sedan dess så har de lämnat bottenstriden bakom sig och har skjutit upp i tabellen.

Numera så får Monza ses som en tuff motståndare då de har satt käppar i hjulet för flera storklubbar på senaste. De är obesegrade i fem raka matcher där de bland annat har kryssat mot både Inter och Fiorentina.

Monza mötte dessutom Juventus i Turin i Coppa Italia för lite drygt en vecka sedan, där de gjorde det tufft för hemmalaget. Juventus kunde dock avgöra matchen sent genom ett mål av Federico Chiesa, men de var tvungna att byta in det tunga artilleriet för att komma undan med segern.

Hur mycket det än stormar runt Juventus så är de i alla fall oerhört starka på hemmaplan, där de ofta vinner utan att ösa in mål. Att spela på Juventus kombinerat med under 3,5 mål har varit ett nästintill stående spel under de två senaste säsongerna när de möter motstånd som de borde slå – ett spel som suttit oerhört ofta. Det har goda chanser att sitta även här och för 2.20 gånger pengarna hos Lucky Sports så finns det klart spelvärde i det.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus & under 3,5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00, söndag 29 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: