Speltips Juventus – Napoli 23/4: Dramatik utanför plan

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2023

Det har hänt mycket sedan senast dessa båda lag möttes, men på söndag väntar återigen en väldigt intressant batalj mellan Juventus och Napoli.

Juventus - Napoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

När Juventus i början av januari åkte ned till Neapel för att möta serieledarna så målades det upp som en viktig match i scudettostriden. Napoli körde då över Den gamla damen med klara 5-1 och har sedan dess kopplat ett järngrepp om scudetton, men det är framförallt Juventus resa under våren som har varit iögonfallande.

Precis efter Juventus brakförlust i Neapel så tilldelades de nämligen ett poängavdrag på -15 av det italienska fotbollsförbundet och har sedan dess kämpat sig uppåt i tabellen. Avdraget gjordes dock innan en giltig dom hade fallit och bara några dagar innan de nu återigen ska möta Napoli så har CONI beslutat att Juventus ska få tillbaka sina poäng. Det hela har varit en fars och en skam för italiensk fotboll. Juventus har nu hoppat upp på en tredjeplats, vilket främst har skett på bekostnad av de två Milanoklubbarna som står utanför topp fyra nu.

Eftersom Juventus trots allt har åkt på en del förluster under våren så hade de bevisligen aldrig varit nära någon scudettostrid ändå, men det har varit en väldigt annorlunda säsong. De lär nu söka sin revansch mot ett Napoli som tillslut har börjat tappa ånga – med stridigheter mellan ultras och president Aurelio De Laurentiis, uttåg ur Champions League och flera tappade poäng i Serie A.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av lagen har varit i toppform

Det är, som alltid, dramatiskt nere i Italien – men en vinst nu på söndag hade förmodligen hjälpt båda klubbarna att lägga motgångarna bakom sig. Napoli går trots allt mot sin tredje scudetto genom historien och Juventus har ett bra utgångsläge för en topp fyra-placering, samtidigt som de är i semifinal i Europa League efter att ha lyckats kryssa borta mot Sporting i torsdags.

Inget av lagen har varit i toppform under senare tid, men i matcher som dessa så kan de förmodligen lyckas växla upp lite. Skadeläget ser bra ut i båda lagen och de lär vara hungriga att bevisa sig i ett stormöte som detta.

Napoli har dock ofrånkomligen varit det bättre laget i år. Stefano Pioli har uppenbart lyckats knäcka koden i hur man besegrar Luciano Spallettis Napoli, men jag är inte lika säker på att Juventus kan hålla undan deras offensiv. Då Juventus själva inte har imponerat under de senaste veckorna med två raka förluster mot Lazio och Sassuolo i ligaspelet. Deras insatser mot Sporting var inte heller särskilt övertygande – trots avancemang.

Vi spelar därmed på dubbelchans X2 och kombinerar det med totalt över 1,5 mål för 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2 & över 1,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 23 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo