Speltips Juventus – Roma 17/10: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 17 oktober 2021

Det blir en klassisk italiensk stormatch som avslutning på söndagskvällen då Juventus tar emot Roma.

Juventus - Roma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus hade en bedrövlig inledning på säsongen då de bara lyckades plocka upp två poäng på sina fyra inledande matcher som inkluderade kryss mot Udinese och förlust Empoli bland annat.

Nu har de dock börjat att stabilisera sig igen. Deras första vinst kom mot Spezia i en match där de verkligen inte övertygade, men den trepoängaren verkar ha varit nog för att få tillbaka självförtroendet. Nu sitter de nämligen på tre raka ligavinster och har dessutom hunnit med att slå både Malmö och Chelsea i Champions League mellan omgångarna.

Det är fortfarande inte samma Juventus som vi har fått se dominera italiensk fotboll under 10-talet, men det är ett bra lag ledda av den väldigt skickliga och pragmatiska tränaren Massimiliano Allegri.

Nu väntar tufft motstånd mot då Roma kommer på besök till Turin, men den gamla damen lär vara sugen på att försöka vinna sin första stormatch även i ligaspelet för i år.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Problem med det mentala i Rom

Roma har haft en intressant start på ligaspelet, då den känts ojämn, men trots detta är de med och slåss i toppen av tabellen genom deras fem segrar på sju matcher. I vanlig ordning är de skickliga på att städa undan sämre motstånd, även om de åkte på en förlust på Bentegodi då de gästade Hellas Verona med nytt ledarskap.

José Mourinho har med andra ord ändå fått en hyfsad start på det nya projektet, men derbyförlusten mot Lazio är ändå oroväckande för Romas del, det var långt mycket mer än bara tre poäng som gick förlorat där.

Den stora snackisen i Romalägret inför derbyt var kring hur Roma vikit ned sig i stormatcher under senare år och ifall Mourinho kanske kunde få in en ny mentalitet i truppen. Men insatsen mot Lazio var inte alls bra och de blev utspelade trots att det var ett skakigt Lazio de ställdes mot.

Förra säsongen hade de en helt otroligt låg poängskörd mot de andra topplagen och derbyförlusten visar att de där spökena kanske fortfarande finns kvar även under deras nya tränare. Juventus besitter precis den rutin och cynism som jag tror Roma saknar.

Så även om Juventus är under dem i tabellen och även om oddsen inte är särskilt höga för Juventusvinst så skulle jag ändå rekommendera den raka ettan här med tanke på hur oförmögna Roma varit att plocka poäng borta mot andra storlag. För 1.92 hos Campobet spelar vi alltså på en Juventusvinst här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus vinner
Odds: 1.92
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: