Speltips Juventus – Sampdoria 20/9: Högintressant premiär!

Martin Efvergren Publicerat: 15 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Säsongspremiär i Serie A och de regerande mästarna Juventus tar emot Sampdoria på Allianz Stadium i Turin. Juve är stora favoriter men det finns anledning att tro att det här kommer bli jämnare och målsnålare än förväntat.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Dejan Kulusevskis Juventus mot Albin Ekdahls Sampdoria och det ska framförallt bli otroligt intressant att se vad den förstnämnde kan komma att prestera i sin nya kostym. Steget från att vara dominant i Parma till att ta en ordinarie tröja i Juventus kan vara väldigt stort men i Kulusevskis fall känns det inte alls otänkbart att han kommer lyckas med det.

De svenska blickarna må vara riktade mot Kulusevski men världens blickar är nog framförallt riktade mot Andrea Pirlo och vad denne, helt oetablerade, tränare kan åstadkomma med Italiens bästa lag.

I debuten ställs han mot Claudio Ranieris Sampdoria och det är förstås också en match i matchen som är minst lika intressant som den mellan våra svenskar.

Ranieri fick aldrig Sampdoria att lyfta under förra säsongen men man lyckades i alla fall undvika nedflyttning då det till slut blev en 15:e plats i tabellen.

Juventus säkrade sin 36:e ligatitel i slutet av juli men då serien summerades var det bara med en poängs marginal ner till Inter. Lagom bakom har krypit närmare och åldersstrukturen på Juventus trupp ger att man har ganska få spelare i sina bästa år när man går in i den här säsongen.

Gynnsamt läge för Sampdoria

Dejan Kulusevski bildade anfallsduo med Cristiano Ronaldo i genrepet mot Novara som Juve vann med 5-0. Andrea Pirlo formerade då ett 3-5-2 och det återstår att se om detta, mer eller mindre, var den tänkta startelvan till den här premiären.

Juventus har tappat de centrala fältarna Miralem Pjanic och Blaise Matuidi och det är just i den här lagdelen som Andrea Pirlos Juve ser en aning svaga ut.

I träningsmatchen mot Novara startade Rabiot, Ramsey och amerikanen Weston McKennie som värvats från Schalke 04 som centrala mittfältare. Därtill finns även Arthur som hämtats från Barcelona samt Bentancur och Khedira som alternativ om alla är tillgängliga. Det är förstås inga dåliga namn men det är inte Pirlo-klass.

Ser man till truppen som helhet så består den, om man hårdrar det lite, till hälften av unga lovande spelare och till hälften av ganska ålderstigna spelare. I spannet mellan 25-30 år då en spelare normalt peakar ser det klart tunnare ut.

Sampdoria vann sitt genrep mot Piacenza med 3-0 och även om ingen förväntar sig någon poäng i den här bortapremiären mot Juventus så är förväntningarna ändå att man ska etablera sig på den övre halvan den här säsongen.

Att inleda med den på pappret svåraste matchen mot ett Juventus med ny tränare och nytt spelsystem kan vara ganska gynnsamt ur Sampdorias perspektiv. Lagen möttes så sent som den 26 juli i den 36:e omgången, då vann Juventus med 2-0.

Juve är storfavoriter att vinna den här matchen då en hemmaseger bara ger cirka 1.27 gånger pengarna. Men jag tror inte att Juventus kommer att köra över Sampdoria i den här matchen. Exakt vad Pirlo vill göra är svårt att svara på just nu men sannolikt kommer det vara en omställning som gör att allt inte kommer att sitta ifrån match 1.

Jag tror att Sampdoria kommer kunna försvara sig ganska väl här och spelvärdet finner jag helt klart i ett underspel som ger bra betalt. Under 3 mål asian blir mitt spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor i freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.97
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, söndag 20 september 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: