Speltips Juventus – Torino 18/2: Derby della Mole

Martin Efvergren Publicerat: 18 februari 2022

Fredagskvällen bjuder på ett Turinderby från Serie A där Juventus och Torino drabbar samman. Matchen spelas den 18 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Juventus – Torino

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev visserligen bara en poäng för Juventus i bortamötet mot Atalanta i söndags, men de kommer nog ändå med en bra känsla till det här Turinderbyt. Dels eftersom man kvitterade till 1-1 på tilläggstid i Bergamo och dels eftersom man därmed bara har förlorat en av sina 15 senaste matcher.

Juventus enda förlust sedan slutet av november kom i supercup-mötet mot Inter där man föll efter förlängning. Man har med andra ord visat upp en stabilitet den senaste tiden och hoppas nu på att bli ännu spetsigare framåt med Dusan Vlahovic längst fram.

I tabellen ligger Juve just nu på en fjärde plats med 46 poäng efter 25 matcher. Avståndet upp till AC Milan i toppen av Serie A är nio poäng.

Torino har tagit 32 poäng på 24 matcher och innehar därmed en mittenplacering i den något haltande tabellen. Det är ett fullt godkänt resultat så här långt, men man kommer dock med två raka förluster bakom sig.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Serie A:s målsnålaste lag

Ivan Juric tog över Torino med uppdraget att skapa stabilitet och att styra upp lagets defensiv. Det har han helt klart lyckats med. På 24 matcher har man släppt in 25 mål och med det är man fjärde bäst i Serie A.

I lördags åkte man dock på en tung förlust med 2-1 hemma mot Venezia. Dessförinnan föll man med 2-0 borta mot Udinese.

Torinos form kunde således vara bättre inför detta stundade Derby della Mole som Turinderbyt kallas i Italien. Det här är också ett derby där Torino, historiskt sett, har haft det svårt.

När Torino tog emot Juventus i höstas var det de sistnämnda som gick segrande med 1-0. Det resultatet innebär att Torino inte har lyckats besegra Juve på 15 raka möten. Senast Torino vann ett derby var på våren 2015.

Juric har, som sagt, skapat en defensiv stabilitet i Torino, men det har också inneburit att man blivit mindre giftiga framåt. Tittar vi på Massimo Allegris Juventus så har de liknande styrkor och svagheter. Av lagen på den övre halvan av tabellen är Juventus och Torino sämst om vi ser till målproduktionen.

De här båda Torino-lagen är också de två målsnålaste lagen i hela Serie A. Torino har ett snitt på 2.33 gjorda/insläppta mål per match och Juventus snitt ligger på 2.36 mål.

Jag finner därmed god anledning att tro att det här inte kommer att bli något målkalas. Juventus brukar gå segrande från dessa derbyn, men jag tror att Torino kommer försvara sig väl. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.85 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 18 februari 2022
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: