Speltips Juventus – Verona 25/10: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 24 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Juventus är fortsatt obesegrade efter bortavinsten mot Dynamo Kiev i veckan men den jämnhöga nivån har ännu inte riktigt infunnit sig. Veronas defensiv är stark och det tror jag kommer bidra till en ganska låst matchbild.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Utan att spelmässigt glänsa tog Juventus en viktig bortaseger mot Dynamo Kiev då gruppspelet av Champions League inleddes i veckan. Alvaro Morata gjorde lagets båda mål då resultatet blev 2-0 och att få fart på spanjorens målskytte i Cristiano Ronaldos frånvaro är förstås väldigt positivt för Andrea Pirlo och Juves vidkommande.

Morata gjorde också lagets enda mål i den senaste ligamatchen mot Crotone som slutade 1-1. Nyförvärvet Federico Chiesa utvisades i början av andra halvlek och med tio man lyckades man inte manövrera ut nykomlingen.

Segern mot Sampdoria och den omdiskuterade (och överklagade) skrivbordsvinsten mot Napoli samt kryss mot Roma och Crotone ger att Juve står på åtta poäng efter 3+1 spelade matcher. Därmed är man en poäng före kommande motståndaren Hellas Verona.

Hellas inledde säsongen starkt med två raka segrar mot Roma och Udinese. Därefter föll man med 1-0 mot Parma och senast spelade man 0-0 hemma mot Genoa.

Båda lagen är en aning stukade med både ett antal skadade och corona-drabbade spelare. Ronaldo tillhör en av de som varit/är sjuka precis som McKennie samt Verona-spelarna Barak och Gunter.

På skadefronten hos Juventus finns frågetecken för Chiellini, Alex Sandro och de Ligt. Därtill är Rabiot och Chiesa avstängda. Hos Verona saknas förmodligen Magnani, Cetin, Veloso och Benassi på grund av skador.

Veronas defensiv övertygar

Ivan Jurics Hellas Verona överraskade i positiv bemärkelse förra säsongen, framförallt under den första halvan av säsongen där man var oerhört solida i sin defensiv. Under inledningen av den här säsongen har man visat upp en liknande taktisk disciplin då man efter 4 matcher endast har släppt in 1 mål totalt.

Mot de regerande mästarna kommer de nu ställas rejält på prov och det lär vara ett defensivt balanserat Verona i den här matchen. Men då Juventus kommer att sakna ett par viktigt pjäser – inte minst Cristiano Ronaldo – och med den defensiva trygghet som Verona byggt upp under lång tid lär hemmalaget komma att få slita för segern här.

Båda mötena mellan de här lagen förra säsongen var jämna och faktum är att Verona lyckades vinna på hemmaplan med 2-1. Det första mötet i Turin vann Juve med samma siffror.

Juventus är trots det klara favoriter här men min bedömning är att Verona kommer att kunna försvara sig väl. Verona var Serie A:s näst målsnålaste lag förra säsongen, de släpper in få mål men de gör också få och det är tveksamt om de kommer att kunna skapa så mycket offensivt i den här matchen.

En viktig faktor är också att Juventus har Champions League-match på onsdag mot Barcelona. Det lär innebära att man inte kommer att ösa på för fullt om man tar ledningen i den här matchen. I ett sådant läge gäller det främst att spela av matchen och att så tidigt som möjligt byta ut de spelare som är mer slitna.

Juventus har hållit nollan i hälften av sina matcher så här långt och chanserna att de kommer lyckas med det här är goda. Samtidigt tror jag att Verona kommer att vara täta och mitt spel blir således under 3 mål totalt med asian handicap.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål totalt (asian handicap)
Odds: 1.63
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, söndag 25 oktober 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: