Speltips Lazio – Empoli 6/1: Pressat hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 6 januari 2022

Lazio inleder året med att välkomna överraskningen Empoli till Stadio Olimpico under trettondedag jul.

Lazio - Empoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var nog inte många som förväntade sig att detta skulle bli en match mellan två lag som ligger jämte varandra i tabellen framåt vårkanten, men det är tabellåttan och tabellnian på torsdagseftermiddagen i kampen om tre viktiga poäng i jakten på Europaplatserna.

Lazio har som bekant haft en svängig höst under Maurizio Sarri och även om många från de egna leden har förtroende för Sarri så har klubbledningen inte varit lika nöjd med resultaten. Under president Claudio Lotitos jultal så anklagade han spelarna för att ha raserat allt som de har byggt upp under de senare åren under loppet av en höst.

Ett par spelare, däribland Luis Alberto, verkar inte heller helt nöjda med situationen i klubben i nuläget och har ryktats bort. Lazio behöver helt enkelt resultat för att kunna vända trenden och få in lite positiv energi i klubben. Sarri måste också bevisa att de kan lägga in en ny växel ifall han vill stå kvar i Lotitos gunst inför nästa säsong.

Att inleda året med en vinst mot Empoli är därmed av yttersta vikt, men de får klara uppgiften utan sitt ordinarie mittbackspar då både Francesco Acerbi och Luis Felipe är skadade. Lazio har redan haft gott om defensiva bekymmer så det kommer nog inte att bli lätt att hålla tätt på torsdag.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Empoli har presterat över förväntan

Säsongens kanske största överraskning i Italien har varit hur bra Empoli har levererat i högstaligan under deras första säsong sedan de blev uppflyttade från Serie B. Redan i öppningsmatchen mot Lazio under hösten visade de att de har kvalitet nog att stanna kvar i serien trots att de förlorade med 1-3.

Sedan dess har det bara gått bättre och även om deras senaste match mot Milan slutade i förlust så hade de en svit på fem obesegrade matcher där de slog både Napoli och Fiorentina dessförinnan.

Empoli har förmodligen ingen realistisk chans att utmana om Europaplatserna, men de har bevisat att de verkligen inte är ett lätt lag att möta och Lazio kommer att få se upp nu på torsdag.

Lazio är välförtjänta favoriter, men oddsen är lite väl låga för ett rakt hemmaspel här. Istället kikar vi på målmarknaden och kan konstatera att båda lagen har haft det svårt att hålla nollan under hösten. Något som inte lär bli lättare när Lazio är utan båda sina ordinarie mittbackar. Därmed spelar vi på att båda lagen gör mål för 1.58 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.58
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:30
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: