Speltips Lazio – Empoli 8/1: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 8 januari 2023

Lazio välkomnar Empoli till Stadio Olimpico i hopp om att kunna studsa tillbaka med en vinst.

Lazio - Empoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Årets första match efter uppehållet slutade med en stor besvikelse för Roms ljusblåa klubb då de föll mot Lecce med 1-2 nere i Apulien. Empoli tog i sin tur en välförtjänt poäng borta mot Udinese och hänger kvar kring mitten av tabellen.

Lazio har haft en stark höst under Maurizio Sarri, men har halkat ur topp fyra-positionerna efter två raka förluster. Det ser återigen svårt ut för klubben att knipa en Champions League-plats då alla de tre stora klubbarna i norr verkar ha hämtat sig, samtidigt som Napoli har en fantastisk säsong såhär långt.

Ciro Immobile har varit skadad under ett flertal matcher, vilket har varit ett avbräck för Lazio, men det tog bara knappa kvarten för honom att presentera sig själv borta mot Lecce i den senaste omgången. Det räckte dock inte till då Lecce stod för en stark upphämtning mot ett Lazio som hade det svårare och svårare att komma till vassa målchanser under andra halvlek.

Sarri har nu i stort sett hela truppen att välja på och Lazio borde kunna hämta sig bra från den senaste förlusten. De ligger numera dock tre poäng bakom Inter på fjärdeplatsen och behöver verkligen helgens trepoängare för att hänga kvar i toppstriden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Empoli har lagt sig platt mot storlagen

Med tanke på den svaga trion som ockuperar nedflyttningsplatserna så finns det inte något större hot om nedflyttning i dagsläget för klubbar som Empoli. De har hela nio poängs marginal ned till Sampdoria på 18:e plats och har sett ganska stabila ut under säsongen.

Offensivt så har de dock inte sett särskilt imponerande ut och de är det laget ovanför nedflyttningsplatserna som har gjort minst antal mål framåt i dagsläget. Mattia Destro är fortsatt skadad, vilket inte underlättar för Empolis offensiva problem.

Empoli var förvisso nära att sno åt sig en poäng mot Roma tidigare under säsongen, men de har trots detta förlorat mot samtliga topplag hittills under säsongen, ofta utan att göra särskilt tufft motstånd. Lazio såg lite darriga ut mot Lecce, men det ska nog mycket till för att de ska tappa poäng i ännu en match som de borde vinna när de inte har några tunga avbräck.

Anfallsspelet såg däremot inte så inspirerat ut hos Lazio senast och de har inte lyckats trycka dit mer än ett mål i någon av deras fem senaste matcher. Vi spelar därmed på att Lazio vinner men att det totalt blir under 3,5 mål för 2.33 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio & under 3,5 mål
Odds: 2.33
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00, söndag 8 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: