Speltips Lazio – Fiorentina 29/1: Fördel hemmalaget

Axel Sjödin Publicerat: 29 januari 2023

Lazio ställs mot Fiorentina hemma på Stadio Olimpico i en viktig match på söndagskvällen.

Lazio - Fiorentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit mycket fram och tillbaka för Lazios del sedan Serie A drog igång igen. Men nu ligger de trea i tabellen inför mötet mot Fiorentina, där de är pressade att vinna för att bibehålla sin plats i topp fyra.

Tappade poäng mot både Lecce och Empoli i början av året gjorde inledningsvis att hoppet om Champions League-platserna började avta för Lazio. Men de har svarat på ett fantastiskt sätt med två raka segrar. I och med Juventus poängavdrag så har striden om topp fyra-placeringarna dessutom öppnat upp sig rejält.

I den senaste omgången så stod Lazio för sin kanske bästa insats sedan Maurizio Sarri tog över som tränare inför den föregående säsongen. De fullkomligt dominerade ett svajigt Milan och vann välförtjänt med klara 4-0 framför en extatisk hemmapublik. Trots att Ciro Immobile har varit skadad så har Sarri lyckats väldigt bra med de spelare han har att tillgå. Sedan han börjat ge Luis Alberto chansen över Matías Vecino på mittfältet så har Lazio sett riktigt farliga ut offensivt.

Att de dessutom lyckats hålla nollan i båda sina segrar lär vara viktigt efter att ha tappat ledningen två gånger under andra halvlek i början av januari.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina har haft det svårt för Lazio

Gästande Fiorentina har inte riktigt lyckats få säsongen dit de vill och de verkar fortsatt ha problem post-Vlahovic. De har inte riktigt sett förmögna ut att kunna utmana om Europaplatserna i år, men håller sig i alla fall kvar i Conference League än så länge.

Under januari så har de lyckats skrapa ihop fyra poäng på fyra matcher, där deras enda seger har kommit mot ett formsvagt Sassuolo. Sedan dess så har de förlorat två raka matcher mot Roma och Torino utan att lyckas göra ett mål framåt.

När de mötte Lazio i Florens i höstas så åkte de på en rejäl käftsmäll och 0-4 i baken, vilket inte bådar gott inför söndagens match. Av någon anledning så har Lazio ofta haft det ganska lätt för just Fiorentina under många år, sex av deras sju senaste möten har slutat med vinst för Romklubben och sett till lagens form så är det mycket som pekar på en upprepning här.

Fiorentina hade väldigt svårt att stoppa Lazios offensiv sist och ifall Lazio spelar alls som de gjorde mot Milan så finns det risk för att det blir en ensidig historia ännu en gång. För 2.12 gånger pengarna hos Lucky Sports så finns det klart spelvärde på den raka ettan här i mitt tycke.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio vinner
Odds: 2.12
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00, söndag 29 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: