Speltips Lazio – Genoa 17/12: Ingen Sjevtjenko-effekt

Axel Sjödin Publicerat: 17 december 2021

Den 18:e Serie A-omgången drar igång då Lazio tar emot Genoa på Stadio Olimpico under fredagskvällen.

Lazio - Genoa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av lagen har en särskilt bra höst bakom sig och båda hade verkligen behövt en trepoängare på fredag. Lazio har stundvis briljerat, men på det stora hela så har deras lägstanivå varit för dålig och visat sig alltför ofta. Många laziali var nog beredda på att det skulle ta tid att ställa om under Maurizio Sarri, men det återstår att se ifall de lyckas höja sig under våren.

Det är framförallt defensiven som har varit ett problem och Lazio ligger i nuläget på 15:e plats i Serie A när det kommer till antalet insläppta mål med sina 32. Det är klart mest på den övre tabellhalvan och bara två färre än Genoa som befinner sig under nedflyttningsstrecket.

Efter en väldigt välbehövlig trepoängare mot Genoas stadsrivaler Sampdoria förra helgen så gick Lazio återigen lottlösa mot Sassuolo i söndags efter att de grönsvarta vänt ett underläge i andra halvlek till en vinst hemma på Mapei Stadium.

Det var tydligt att Lazio saknade både avstängde Sergej Milinkovic-Savic och skadade Luis Alberto på mittfältet, men Milinkovic-Savic kommer i alla fall att vara tillbaka nu och även Luis Alberto kan bli spelklar inför fredagen. Med dessa två tillbaka lär det utan tvekan vara Lazio som styr spelet.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Redan kritik mot Sjevtjenko

Läget i Genoa har bara blivit värre sedan deras tränarbyte för fem omgångar sedan då Davide Ballardini för fjärde gången blivit avskedad av klubben och den här gången ersatt av Andrij Sjevtjenko.

Under Sjevtjenkos fem matcher på tränarbänken har bara resulterat i en enda poäng och totalt ett enda mål. De defensiva problemen har inte lösts samtidigt som offensiven inte verkar fungera längre – en katastrofal kombination med andra ord. Motståndet har förvisso inte varit det lättaste med matcher mot Roma, Milan och Juventus bland annat, men de förlorade också det väldigt viktiga Derby della Lanterna mot Sampdoria förra fredagen, vilket var oerhört tungt för Il Grifones del.

Genoa är fortfarande fast under strecket, men sedan Sjevtjenkos tillträde så har utsikterna för att klättra upp på säker mark snarare blivit mörkare. När de nu ställs inför ytterligare två tuffa matcher på rad mot Lazio och Atalanta så finns det inte mycket hopp om att ta poäng. Matchen mot Spezia i början av januari kan mycket väl avgöra Sjevtjenkos öde.

Lazio är klara favoriter och har varit klart starkare på hemmaplan under säsongen, det återspeglas också hos spelbolagen, men det finns ändå bra spelvärde i att Lazio vinner med ett par bollar här, för offensiven är det inget fel på. Därmed spelar på Lazio med -1,5 asian för 2.20 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio -1,5 asian
Odds: 2.20
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:30
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: