Speltips Lazio – Juventus 8/11: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter en lite knackigare start pekar trenden uppåt för både Lazio och Juventus. Mycket talar för att det här kommer att bli en sevärd och öppen match.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Lazio har inledningsvis fått lida av coronavirusets följder men de senaste veckorna har man så sakteliga börjat återhämta sig. I ligan har man vunnit de två senaste matcherna och med Champions League inkluderat har man tre vinster och två kryss på de fem senaste.

I Champions League har man besegrat Borussia Dortmund och kryssat på bortaplan mot Club Brugge och senast, i onsdags, spelade man 1-1 borta mot Zenit.

I ligan vann man senast med 4-3 borta mot Torino och dessförinnan med 2-1 hemma mot Bologna, vilket ger att man står på 10 poäng efter 6 spelade matcher i Serie A.

Juventus är två poäng bättre i den oerhört jämna och unga tabellen. Precis som Lazio så har också de tappat en del poäng inledningsvis men med två raka 4-1-vinster och Cristiano Ronaldo tillbaka från sjuksängen så ser läget allt ljusare ut.

Juves plumpar så här långt är kryssen mot Crotone och Hellas Verona, men man är trots allt fortfarande obesegrade i ligan. Senast besegrade man Spezia utan några större bekymmer och i onsdags tog man en lika komfortabel 4-1-seger borta mot Ferencvaros.

Juventus skadeläge ser allt bättre ut och sannolikt är det endast de Ligt, Alex Sandro och Ramsey som saknas till den här matchen. Hos hemmalaget saknas förmodligen Anderson, Lazzari, Escalante, Radu, Lulic och Proto.

Stigande formkurvor

Andrea Pirlo är ett osäkert kort som tränare och det har väl inte varit helt tydligt vad han är för typ av tränare och vad han vill ha ut av detta Juventus. Att balansen i laget är offensiv står dock klart och i de senaste matcherna har helheten börjat sitta ihop allt bättre.

Offensivt inriktade är även Simone Inzaghis Lazio. Förra säsongen var man ett av Serie A:s målgladaste lag med ett snitt på 3.18 mål per match. Den här säsongen har man en målskillnad på 10-12 efter 6 spelade matcher.

Inget av de här lagen är just nu lika bra som de var förra säsongen men både resultaten och känslan av att spelet börjar stämma allt mer tyder på att de är på väg mot formen. Båda lagen spelade Champions League-match i östra europa i onsdags och matchandet har varit tätt de senaste veckorna – men jag tror inte att det ska påverka energinivåerna alltför mycket här.

Av förra säsongens ligamöten så vann de var sin match. Lazio vann hemma med 3-1 och Juventus vann hemma med 2-1. Därtill möttes de i Supercupen där Lazio vann med 3-1.

Juventus bör ses som knappa favoriter men om Lazio har en sådan dag när det stämmer så kan det mycket väl bli en hemmaseger här. Framförallt tror jag på en match som resultatmässigt kommer se ut som någon av förra säsongens matcher. Med andra ord, att båda lagen kommer göra mål och att det görs över 2.5 mål totalt.

Lazio - Juventus

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: