Speltips Lazio – Lecce 12/5: Måste vända trenden

Axel Sjödin Publicerat: 12 maj 2023

Båda lagen slåss på varsin sida tabellen då Lazio tar emot Lecce på Stadio Olimpico under fredagskvällen.

Lazio - Lecce

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För bara några veckor sedan satt Lazio i en utmärkt sits för att lyckas knipa en av de fyra Champions League-platserna, men med tre förluster i de fyra senaste omgångarna har läget förändrats rätt drastiskt. De har avklarat de båda bortamatcherna mot Milanoklubbarna och har ett betydligt mer gynnsamt motstånd i de fyra avslutande omgångarna, men de har inte längre några marginaler för felsteg och en formkurva som oroar.

Lazio hade nyligen en period där de lyckades plocka 22 poäng av 24 möjliga under åtta raka matcher och där de besegrade ett flertal toppklubbar, men de har tagits ned på jorden igen av Milanos randiga giganter. Förra helgen såg det väldigt håglöst ut mot ett Milan som helt och hållet stängde ned Lazio på mittfältet och kunde gå mot en bekväm seger.

Maurizio Sarris mannar är såklart stora favoriter hemma mot Lecce, men att de saknar båda Danilo Cataldi och Matías Vecino på mittfältet gör att de kommer att behöva förlita sig på Marcos Antonio som verkligen har blandat och gett under de få tillfällen han har fått speltid under Sarri. Ciro Immobile och Sergej Milinkovic-Savic är inte heller formstarka någon av dem och det är ett Lazio som behöver kämpa för att göra mål och skramla ihop poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lecce har ännu inte säkrat kontraktet

Gästande Lecce har i sin tur blivit inblandade i bottenstriden efter att Hellas Verona stått för en stark upphämtning i tabellen. Inför omgången ligger de på 16:e plats med fyra poäng ned till Spezia under strecket – ett Spezia som de möter i nästkommande omgång. De lär vilja ha goda marginaler inför det mötet och kommer att kriga för poäng i Rom då de fortsatt har allt att spela för.

Lecce vann faktiskt det senaste mötet mot Lazio på Via del Mare efter att ha vänt ett tidigt 0-1-underläge till 2-1, men det var i en sällsynt stark period från Lecces sida. På senare tid har förlusterna avlöst varandra. De har bara en seger och ett kryss på deras elva senaste matcher och kan inte direkt påstås vara formstarka själva.

Rimligtvis ska de inte kunna utmana ett Lazio som har sett väldigt bra ut under våren och som har Champions League-platsen i egna händer, men spelet på den raka ettan känns trots allt lite riskabelt för de låga oddsen som erbjuds. Istället spelar vi på att Lecce inte lyckas göra mål på ett av ligans defensivt mest stabila lag för 1.96 gånger pengarna hos Coolbet. Lecce har bara lyckats göra fyra mål i deras elva senaste matcher och saknar en del spets.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lecce under 0,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 12 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo