Speltips Lazio – Roma 19/3: Glödhett Romderby

Axel Sjödin Publicerat: 19 mars 2023

Vår supersöndag inleds vid sextiden med ett otroligt viktigt Derby della Capitale mellan Lazio och Roma.

Lazio - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Romderbyt är alltid en av säsongens höjdpunkter och det absolut viktigaste mötet för båda de inblandade klubbarna, men på senare år så har det inte varit mycket mer på spel än just det, då inget av lagen har varit riktigt nära att slåss om Champions League-platser på ett par år. Men nu är det bara två poäng som skiljer klubbarna åt inför söndagen och båda är mitt uppe i en väldigt jämn kamp om topp fyra-placeringarna.

Lazio får sägas vara det mer formstarka laget inför derbyt och det är också Lazio som ligger två poäng och två placeringar över sina stadsrivaler inför söndagen. Dessa derbyn tenderar dock att leva sina egna liv och Roma sågs som favoriter i höstas i en match som Lazio vann med 1-0. Det var verkligen ingen underhållande fotboll som det bjöds på då, vilket det sällan brukar vara, men det gottgörs med ett överflöd av passion.

Efter en lite skakig öppning på året så har Lazio i alla fall radat upp flera positiva resultat på senaste. De hade tre raka vinster där de dessutom blev det första laget att slå Napoli på San Paolo efter en otroligt imponerande defensiv insats. Förra helgen blev det däremot inte ett riktigt lika starkt resultat då de kryssade borta mot Bologna, men de har visat hur de kan växla upp i stormatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har presterat bra under våren

Även Roma har presterat bra mot tufft motstånd då de tog en väldigt tung vinst mot Juventus hemma för ett par omgångar sedan, samtidigt som de lyckats slå ut Real Sociedad ur Europa League utan att släppa in mål i dubbelmötet. Det har däremot varit två riktigt sura poängtapp mot Cremonese och Sassuolo i de senaste omgångarna som har gjort att de missat chansen att verkligen cementera sig i topp fyra.

Roma har ändå sett bra ut under våren och kan kanske gå hela vägen i Europa League med den skickliga cuptränaren José Mourinho vid rodret. I ligaspelet så är det däremot lite mer tveksamt då Roma fortfarande har problem med målskyttet. De har inte någon riktigt pålitlig anfallare som de kan förlita sig på då varken Tammy Abraham eller Andrea Belotti har levererat, samtidigt som Paulo Dybala inte riktigt har den rollen.

Lazio har dock ett lite liknande problem med en skadebenägen Ciro Immobile, det är defensiven som är styrkan hos båda lagen. Utöver Conference League-matcherna mot AZ Alkmaar som Lazio till viss del har vaskat så har de inte släppt in mål på fyra raka ligamatcher nu. Vi kan nog förvänta oss en målsnål och tillknäppt match med många närkamper där det är helt jämnt på 1X2-marknaden hos spelbolagen. Underspelet har lite väl låga odds, men ett spel på “båda lagen gör mål – nej” lockar för de 1.80 gånger pengarna som Bethard erbjuder.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.80
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, söndag 19 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo