Speltips Lazio – Roma 26/9: Romderby

Axel Sjödin Publicerat: 26 september 2021

På söndag är det äntligen dags för Romderbyt mellan Lazio och Roma på Stadio Olimpico.

Lazio - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Romderbyt står som alltid som en av höjdpunkterna på säsongen då det är en match med fantastisk inramning, heta känslor och mycket på spel. För två topplag som sällan är med och slåss om ligatitlar så har derbyt istället fått en enorm betydelse och söndagens drabbning är verkligen inget undantag.

Båda lagen har nya tränare också som gärna hade gett sina supportrar en derbyvinst och därmed också själv fått en helt annan arbetsro. “Hemmalaget” Lazio under Maurizio Sarri hade verkligen behövt den arbetsron då resultaten inte riktigt gått de himmelsblåas väg sedan efter landslagsuppehållet.

I öppningsomgångarna mot lätt motstånd såg allt väldigt bra ut, men Stefano Piolis Milan synade verkligen Sarris Lazio och visade att de verkligen inte kunde hantera starkt presspel. Sedan den förlusten har de fått nöja sig med två kryss mot Cagliari och Torino där de med nöd och näppe fått in kvitteringsmål sent i båda matcherna.

Det har verkligen inte varit några övertygande insatser och Sarri måste nog tillbaka till ritbordet. Frågan är om han lyckats förändra någonting i tid till söndagens drabbning mot ärkerivalerna Roma.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har ännu inte testats

Det har gått bättre för stadsrivalerna Roma som sitter på 12 poäng efter fem spelade omgångar. José Mourinho har fått en bra start på säsongen och på sitt nya projekt under den nya ledningen. Det är mycket som är nytt i Roma och det är fortfarande många frågor som behöver svaras på.

Trots att poängskörden varit bra så har inte heller Roma varit lika imponerande sedan efter landslagsuppehållet. Deras två inledande matcher mot Fiorentina och Salernitana såg strålande ut, men mot Sassuolo var gästerna snarare det bättre laget, mot Hellas förlorade de borta med 2-3 och nu senast mot Udinese vann de med knappa 1-0 utan att övertyga.

Mourinhos Roma har fortfarande inte mött ett annat topplag och det är precis där som Roma har brustit tidigare säsonger. Förra säsongen spelade de fantastiskt mot mitten- och bottenlag men hade helt otroligt dåliga resultat mot andra i topp sju. Roma vann i alla fall derbyt senast i våras med 2-0, men derbyn med och utan publik är två väldigt olika saker.

Romderbyn lever också egna liv och är aldrig lätta att förutspå, de flesta slutar dock i kryss tillslut och tenderar att bli hårda kamper. I en match som betyder så mycket för båda lagen är det inte ovanligt med en lite avvaktande matchbild och det är förvånansvärt höga odds på underspelet med tanke på detta. Under 2,5 mål spelas därmed för 2.15 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.15
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: