Speltips Lazio – Sampdoria 27/2: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 27 februari 2023

Lazio jagar fortfarande topp fyra-positionerna då de möter bottenlagen Sampdoria hemma på Stadio Olimpico.

Lazio - Sampdoria

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Det har varit ett stappligt 2023 för Lazios del hittills, som inte lyckats slå sig in bland topp fyra-lagen trots ett flertal gyllene chanser att göra det. När de nu möter nedflyttningsplacerade Sampdoria på hemmaplan så borde det rimligtvis innebära tre bekväma poäng, men årets Lazio blandar och ger verkligen.

Nyligen så hade de fyra raka matcher utan vinst, där de kryssade mot både Fiorentina och Hellas Verona i matcher de förmodligen borde ha lyckats vinna. De hade problem med att falla av helt i andra halvlek, men har kanske lyckats repa sig något under de senaste veckorna.

En vinst mot Salernitana i ligaspelet och en vinst i dubbelmötet mot Cluj i Conference League har kanske återställt lite självförtroende, även om det knappast var någon vidare uppvisning mot rumänerna. Något som kan ha stor betydelse inför resterande delen av säsongen är i alla fall att Ciro Immobile har lyckats stå för tre mål under dessa matcher.

Även om de periodvis har presterat bra utan sin stjärnanfallare så är de fortsatt i mångt och mycket beroende av att han levererar. Särskilt då han inte är särskilt delaktig i spelet så behöver han verkligen få igång målskyttet för att Lazio ska kunna höja sig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sampdoria fortsätter att närma sig Serie B

Gästerna har det fortsatt väldigt tufft i botten. De har åtta poäng upp till säker mark i nuläget och tar inte poäng i den takt som krävs för att kunna stänga det gapet. Även om Sampdoria nyligen har tagit poäng mot såväl Inter som det formstarka Monza så lyckas de väldigt sällan knipa trepoängaren, vilket kan bli ödesdigert.

Det är framförallt målskyttet som har varit det stora problemet – att de bara har lyckats producera 11 mål på 23 matcher skvallrar om varför de ligger var de ligger i tabellen. Ett av dessa elva mål kom dock som en sen kvittering mot just Lazio i höstas, där de tog en av sina hårt förvärvade poäng hittills. Lazio lär vara väldigt måna om att inte behöva dela på poängen igen och ifall Immobile är på spelhumör så får nog Sampdoria tyvärr snällt stå åt sidan.

Nästa veckas match mot Salernitana kommer i alla fall att väga väldigt tungt, då Salernoklubben är strax ovanför strecket och inte är i någon vidare form. Det blir nästan en måstematch för I Blucerchiatis del.

Lazio blir förmodligen numret för stora, men även Lazio har haft lite bekymmer med målskyttet under senare tid. Därmed spelar vi på att Lazio vinner kombinerat med under 3,5 mål för 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio & under 3,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, måndag 27 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo