Speltips Lazio – Sassuolo 24/1: Viktigt möte precis under toppen

Axel Sjödin Publicerat: 23 januari 2021

Det blir ett spännande möte med två lag placerade precis bakom europaplatserna då Lazio tar emot Sassuolo under söndagskvällen.

Lazio - Sassuolo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Romklubben går nog fortfarande på moln efter den överlägsna derbysegern med 3-0 mot stadsrivalen Roma i förra omgången. De har studsat tillbaka något i ligan med tre raka vinster och är fortfarande med i striden om Champions Leagueplatserna inför nästa säsong. Lazio slåss fortfarande på tre fronter då de klarade av gruppspelet i Champions League under hösten, men har inte riktigt truppen till att göra. Förra säsongens Lazio som utmanade Juventus under vårkanten innan corona slog till behövde endast fokusera på ligan.

Sassuolo som öppnade säsongen väldigt starkt och länge befann sig i topp tre har nu landat ungefär där man förväntar sig att de ska vara i Serie A-tabellen, precis bakom topplagen. De vinner generellt sett mot svagare motstånd och förlorar mot starkare lag. De är med andra ord rätt stabila men saknar ofta något för att kunna skaka topplagen.

Med det sagt lär Sassuolo verkligen inte bli en lätt uppgift för Lazio, att det endast skiljer en poäng mellan lagen ger dessutom matchen lite extra krydda och en vinst här ger båda lagen en språngbräda mot europaplatserna.

Båda lagen har skador på offensiva nyckelspelare

Vanligtvis hade ett möte mellan Lazio och Sassuolo haft överspel skrivet i pannan på sig, då båda lagen spelar en offensiv och frejdig fotboll. Lazios Luis Alberto, som varit fantastisk på mittfältet, tvingas dock stå över matchen då han akut behövt opereras på grund av blindtarmsinflammation oturligt nog. Han är ofta den som hittar den öppnande passningen fram till Immobile om han nu inte gör mål själv med sitt vassa skott, vilket han gjorde två gånger mot Roma förra veckan. Lazio har även Luiz Felipe borta i backlinjen, men i övrigt är truppen utan skadeproblem.

Sassuolo har också sin offensiva stjärna Domenico Berardi borta på skadelistan, vilket ytterligare ökar tveksamheten till ett överspel här. I övrigt är även Vlad Chiriches avstängd borta i försvaret och Jeremie Boga fortsatt skadad. Pedro Obiang är åtminstone tillbaka efter avstängning för bortalagets del.

Trots att både Luis Alberto och Berardi är borta inför matchen bör dock båda lagen ha tillräckligt med offensiva pjäser för att hitta nätet, inget av lagen är heller fantastiska försvarsmässigt. Därmed spelar vi på att båda lagen gör mål istället för 1.65 hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1,65
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: