Speltips Lecce – Hellas Verona 7/5: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 7 maj 2023

Söndagen avslutas för omväxlings skull med en viktig bottenmatch mellan Lecce och Hellas Verona på Via del Mare.

Lecce - Hellas Verona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen är inblandade i bottenstriden och lär vara väldigt måna om att plocka tre poäng på söndag. Hellas Verona ligger under strecket på grund av att de förlorat inbördes möten mot Spezia som ligger på samma poäng med sämre målskillnad. Lecce är nästa lag upp i tabellen och har i dagsläget fyra poängs marginal ned till Verona.

Lecce möter både Verona och Spezia hemma innan säsongen är över och har således allt i egna händer – men riskerar också att bjuda in dem till säker mark. Det såg länge väldigt lugnt ut för Lecces del, som ett tag var uppe på elfte plats i tabellen, men därefter kom en lång och dålig svit samtidigt som Hellas plötsligt har börjat plocka trepoängare med jämna mellanrum och tillslut gjort det till en intressant bottenstrid.

I den senaste omgången föll de borta mot Juventus i en match där de kämpade på bra men inte räckte till. Som tur är tog de en blytung seger hemma mot Udinese i omgången dessförinnan, vilket har gjort att de har kunnat andas ut lite.

Att båda deras mål i deras tre senaste omgångar har varit på straff är dock lite oroväckande. Noll spelmål på tre matcher är inte förtroendeingivande inför en så viktig match som söndagens.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hellas Verona måste ta poäng

Pressen ligger främst på Hellas Verona, som har ett tufft spelschema kvar och som verkligen behöver tre poäng eftersom de inte har råd att hamna på samma poäng som Spezia. De har båda Atalanta och Milan kvar innan säsongen är över och deras självförtroende lär vara sargat efter veckans överkörning från Inter.

Hellas förlorade nämligen med 0-6 hemma på Stadio Bentegodi och visade precis varför de är ett av lagen som riskerar att halka ned i Serie B. Isak Hien och hans kollegor i försvaret hade ingen rolig dag på jobbet, men det gäller att ladda om snabbt inför söndagens ödesmatch.

Att de inte lyckats vinna en enda bortamatch under hela säsongen oroar dock, även om Lecce också har ett rätt bedrövligt facit på hemmaplan under de senaste månaderna. Med tanke på hur mycket det är som står på spel så lär det förmodligen vara en rätt tillknäppt match. Lecce lär nog framförallt vara måna om att inte förlora för att bibehålla sin buffert ned till strecket.

Underspelet är lite väl lågt, men ett spel på att “båda lagen gör mål – nej” går att hitta för något mer lockande 1.72 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.72
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 7 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo