Speltips Lecce – Napoli 7/4: Syditalienskt möte

Axel Sjödin Publicerat: 7 april 2023

Långfredagen bjuder på ett syditalienskt möte mellan Lecce och Napoli på det vackra Via del Mare.

Lecce - Napoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett formsvagt Lecce ställs mot serielande Napoli under långfredagen i en match där det inte råder några som helst tvivel om vart favoritskapet ligger. Det är inget nytt att Napoli har kört över motståndet i både Europa och nere i Italien under säsongen hittills, men förlusten den senaste helgen har ändå gett fog för lite oro.

Napoli förlorade inte en enda match under hösten, men under de fyra senaste mötena så har både den andra och tredje förlusten i ligaspelet trillat in. Det finns fortfarande ingen chans att de skulle släppa ligatiteln då de har 16 poäng ned till ligatvåan Lazio, men att de förlorade på sättet de gjorde mot Milan var trots allt väldigt överraskande.

Det fanns flera omständigheter kring matchen som var lite annorlunda då Victor Osimhen var skadad och supportrarna höll en tyst protest mot president De Laurentiis och de höjda biljettpriserna. Men när de ska möta just Milan i kvartsfinalen i Champions League nästa vecka så hade protesterna kanske kunnat ha haft bättre timing. Det var Napolis första riktigt kollaps då Milan körde över dem med 4-0, men napolitanarna har varit lite sämre direkt efter landslagsuppehåll och med Osimhen tillbaka till nästa vecka så är de alltjämt favoriter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lecce har varit i bedrövlig form

Bortamötet mot Lecce håller knappast särskilt hög prioritet nu med Champions League-match i Milano redan på onsdag, men de behöver kanske bevisa för sig själva att de kan studsa tillbaka innan dess. Osimhen lär inte riskeras här, även om han skulle lyckas återhämta sig, och det är kanske läge för Luciano Spalletti att vila några nyckelspelare med tanke på det försprång de har i ligan.

Lecce hade en väldigt imponerande period tidigare under våren då de vann mot Lazio och Atalanta och tog poäng mot både Milan och Roma, men det har gått utför sedan dess. De har nu fem raka förluster där de inte har lyckats göra mål i någon utav matcherna och de har närmat sig bottenstriden något under senare veckor. Som tur är för Lecce så är de tre lagen i botten fortfarande rätt avsågade.

Nog för att Lecce har lyckats överraska mot topplag hemma på Via del Mare tidigare under säsongen, men inte mycket har tytt på att de ska kunna göra det igen mot Napoli nu på fredag. För 2.45 gånger pengarna hos Betinia så spelar vi på att Napoli lyckas vinna utan att släppa in mål, då de inför matchen mot Milan hade lyckats hålla nollan i åtta av deras nio senaste matcher och då Lecce har haft stora problem med målskyttet.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Napoli vinner mot noll
Odds: 2.45
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 7 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo