Speltips Lecce – Spezia 21/5: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 20 maj 2023

Vid lunchtid på söndag spelas ett potentiellt säsongsavgörande möte mellan Lecce och Spezia i den italienska bottenstriden.

Lecce - Spezia

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den italienska bottenstriden har tätnat under de senaste omgångarna och nu ställs allt på sin spets då Lecce och Spezia gör upp om livsviktiga poäng på Via del Mare under söndagen. Lecce står på 32 poäng inför omgången och har både Spezia och Hellas Verona precis bakom sig på 30 poäng vardera, ett av dessa tre lag lär trilla ned, men vilket av dem är ännu oklart.

Lecce hade en chans att distansera sig från bottenstriden för ett par omgångar sedan då Hellas Verona kom på besök, men efter en jämn match lyckades gästerna få med sig samtliga tre poäng och drog därmed Lecce ännu närmare strecket. De lyckades i alla fall revanschera sig något genom att ta en tung poäng borta mot ett formsvagt Lazio i den senaste omgången och var en hårsmån från att få med sig alla tre poängen.

Men en poäng räckte inte för att slå sig fri från bottenstriden och nu är det skarpt läge på söndag. De har inte haft en särskilt stark poängskörd framför hemmapubliken i år, vilket är oroväckande, men Spezias poängskörd som bortalag är samtidigt ännu sämre.

De lär ha ett kompakt stöd från läktarhåll, men nu gäller det att leverera under press och åtminstone till varje pris inte förlora.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spezia överraskade i helgen

Precis som för Lecces del så är söndagens match Spezias bästa chans till att plocka viktiga poäng i slutomgångarna. Spezia har åtminstone inbördes möten mot Hellas ifall de nu skulle sluta på samma poäng, vilket innebär att Spezia klarar sig kvar oavsett målskillnad, men även om Hellas har det tuffaste återstående spelschemat har de en match mot Empoli där de mycket väl kan ta poäng.

Spezia såg dock ut att vara mest illa ute inför förra omgången, men då de tog tre överraskande poäng hemma mot ett Milan som vilade spelare inför Champions League lyckades de sätta sig i en betydligt bättre sits.

Frågan är om de kan stå för ännu en stark insats nu på söndag. De lär inte få någonting gratis i Lecce och det är lite oroväckande att deras stora målkung M’Bala Nzola inte har gjort mål på sex raka matcher. Då det mycket väl kan bli tillknäppt med så mycket på spel så är det spelare som Nzola som kan kliva fram och avgöra. Jag tror inte på någon målfest här och det är spelbolagen överens om, men det går trots allt att hitta ganska bra odds på “båda lagen gör mål – nej” för 1.81 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 12:30, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo