Speltips Lecce – Udinese 28/4: Bottenstriden närmar sig

Axel Sjödin Publicerat: 28 april 2023

Viktiga poäng står på spel på Via del Mare då Lecce ställs mot Udinese under fredagskvällen.

Lecce - Udinese

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en relativt bekymmersfri säsong för Lecce som har haft god marginal ned till de tre avsågade bottenlagen, men med sju omgångar kvar av säsongen att spela har det börjat hetta till och Lecce är nu pressade att börja plocka poäng för att undvika en nedflyttning till Serie B. Verona har plötsligt plockat sju poäng på de tre senaste omgångarna, vilket har väckt en tidigare helt död bottenstrid till liv.

Inför omgången har de två poäng ned till Hellas Verona under strecket och har dessutom Spezia som buffert däremellan. De kommer att möta både Hellas Verona och Spezia på hemmaplan innan säsongen är över och troligen så är det i dessa möten som mycket kommer att avgöras – men det gäller att sätta sig i ett bra utgångsläge inför avgörandet.

Formen är dock oroväckande för Lecces del, de har bara tagit en enda poäng på deras åtta senaste matcher och det är möjligt att de började ta ut semestern i förskott när de låg på en stabil mittenplacering för ett par månader sedan. Nu har förlusterna haglat in, men som vi har fått se under säsongen så kan Lecce komma upp i nivå. De hade en period under våren där de besegrade både Lazio och Atalanta samt kryssade mot Milan och Roma, men vi har inte fått se mycket av den nivån på senaste.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Udinese är luriga att möta

Ett lag som däremot kan börja tänka på stranden redan nu är Udinese som är fast i ingenmansland i mitten av tabellen. Sedan Juventus fick tillbaka sina poäng så skapades ett stort gap upp till sjundeplatsen och Udinese har nu 10 poäng upp till Europaplatserna och 16 ned till nedflyttning med sju omgångar kvar att spela.

Den otroliga start de fick på säsongen har vi inte fått se så mycket av under våren, men de fortsätter att blanda och ge och är fortsatt en jobbig motståndare att möta. De har dock förlorat fyra av deras fem senaste bortamatcher, men lär ha goda chanser att plocka poäng borta mot ett formsvagt Lecce.

Udinese är åtminstone i ett bättre skick nu än vad de varit för ett tag sedan och har återigen börjat vinna matcher regelbundet. Med tanke på Lecces bedrövliga form och dåliga facit på hemmaplan är det anmärkningsvärt att de trots allt är klara favoriter till segern mot Udinese på fredag. Spelvärdet ligger därmed klart hos gästerna i mitt tycke och vi spelar därmed på att Udinese vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.10 gånger insatsen hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Udinese – Draw no bet
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, torsdag 28 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo