Speltips Milan – Atalanta 26/2: Viktig toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 26 februari 2023

Milan och Atalanta drabbar samman i ett viktigt möte i kampen om Champions League-platserna under söndagen.

Milan - Atalanta

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På söndag så väntar ännu ett tufft test för detta Milan som verkar ha kommit ut helskinnade ur en kort, men intensiv, kris. Atalanta har i sin tur många frågetecken kring sig, men har chansen att ta sig tillbaka in i topp fyra-striden direkt ifall de lyckas vinna på San Siro under söndagen.

Efter en total kollaps för Milans del – där de släppte in otroligt mycket mål under loppet av några veckor – så verkar de ha studsat tillbaka något. Stefano Pioli har fått gå tillbaka till ritbordet och har ställt om till en något mer försiktig och defensiv strategi, vilket har resulterat i tre raka 1-0-vinster för de rödsvartas del.

Särskilt vinsten mot Tottenham lär ha varit otroligt viktig för moralen, även om det knappast var någon välspelad match och där Tottenham också har en del problem med formen. Milan var i alla fall närmare på att kunna att utöka sin ledning än vad Tottenham var att kvittera, men det återstår att se ifall de kan hålla i detta när de gästar London i returen.

De får inte mycket vila i alla fall, då de ställs mot Atalanta i ligaspelet i ett väldigt viktigt möte i topp fyra-striden, där Milan med väldigt tunn marginal befinner sig på rätt sida strecket.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta fortsätter att blanda och ge

Man blir inte riktigt klok på detta Atalanta som har förlorat två av sina tre senaste matcher. Vinsten var en imponerande och övertygande seger borta mot Lazio, medan förlusterna har varit mot lag på den nedre halvan. I den senaste omgången föll de förvisso mot Lecce som har sett väldigt bra ut under våren och har ställt till det för flertalet topplag.

Atalanta är dock alltid farliga och går aldrig riktigt att räkna bort i kampen om Champions League-platserna. Ademola Lookman och den unge dansken Rasmus Höjlund har sett otroligt giftiga ut i anfallet och kan absolut ställa till det för lag som försöker spela med en lite högre backlinje.

Jag har dock svårt att se att Stefano Pioli skulle bjuda upp till dans och att vi skulle få se något böljande spel på San Siro på söndag. Milan har som sagt prioriterat att få koll på defensiven under senare veckor och lär inte vilja gå in i samma fälla som Lazio gjorde för ett par veckor sedan.

Milan är fullt rimliga favoriter här då Atalanta inte alltid har så lätt för att luckra upp lågt stående försvar, men framförallt så tycker jag att spelvärdet ligger på underspelet här. För 1.90 så spelar vi alltså på under 2,5 mål hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, söndag 26 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo