Speltips Milan – Benevento 1/5: Måste vinna

Simon Pålsson Publicerat: 1 maj 2021

AC Milan har en svag trend bakom sig, men måste vinna mot Benevento lördagen den 1 maj 2021 i Serie A. Vi rekar med oddsen.

AC Milan - Benevento

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vad är det egentligen som händer?

Den frågan är verkligen aktuell att inte bara ställa sig, utan skrika rakt ut i tomma intet, efter vad som har skett med AC Milan de senaste veckorna. Från att ha varit en titelutmanare ser man nu ut att kunna missa Champions League till nästa säsong.

För efter 33 spelade omgångar är AC Milan på femteplatsen i tabellen, bakom lag som Juventus, Napoli och Atalanta, efter att ha samtliga lagen bakom sig under stora delar av säsongen.

Som om det inte vore nog med det har v också SS Lazio strax bakom sig, fem poäng och en match mindre spelad, och kan teoretiskt sett tappa direktplatsen till Europa League också.

Vad fan är det som har hänt?

Egentligen är det inte förvånande med tanke på att AC Milan i mina ögon har överpresterat under säsongen. Spelartruppen är egentligen inte tillräckligt bra. Det är uppenbart. Det är nu det kommer ikapp lagets prestationer.

Men med fem omgångar kvar har man fortfarande allt i egna händer och mycket kan avgöras i nästa möte med Juventus, som spelas nästa helg. Men först måste AC Milan vinna hemma mot Benevento.

Formsvagt bortalag

Inför avslutningen på säsongen har AC Milan alltså hur mycket som helst att spela för, men det är egentligen inte någonting mot vad Benevento står inför. För deras del handlar det dock om en helt annan typ av strid.

Benevento har nu 31 poäng och ligger därmed på nedflyttningsplats, men på samma poäng som två andra lag (Torino och Cagliari) som båda ligger ovanför strecket. Dessutom finns Spezia (33) och Fiorentina (34) som potentiella livlinor för Benevento.

Men formen är horribel och man har bland annat fem raka poängtapp efter skrällvinsten mot Juventus. Man har bara en vinst på sina 17 senaste matcher. Det enda som kanske talar för Benevento är att man har gjort minst två mål i tre raka matcher i Serie A. Strålande facit för ett bottenlag.

AC Milan har konsekvent varit starka framåt den här säsongen och det finns ingen anledning att tänka sig något annat här. Båda lagen vill vinna. Det innebär mål!

Över 2,5 mål spelas till 1,60 gånger smeten hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:45, lördag 1 maj 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: