Speltips Milan – Empoli 7/4: Nytt hopp

Axel Sjödin Publicerat: 7 april 2023

Milan tar emot Empoli hemma på San Siro under långfredagskvällen i jakten på tre nya viktiga poäng.

Milan - Empoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Toppstriden bakom Napoli i Serie A har varit väldigt svår att få grepp om då resultaten ofta går emot rim och reson, och Milan är högst delaktiga i att bidra till den förvirringen. Det återstår att se vilket Milan som dyker upp mot Empoli, men det är tre väldigt tunga poäng som står på spel då de andra lagen som slåss om topp fyra-platserna också verkar tappa poäng till höger och vänster.

När de rödsvartrandiga från Milano gick in i landslagsuppehållet så hade de tre raka matcher utan vinst och avslutade med en bedrövlig insats borta mot Udinese. De fick Udinese att se ut som storlaget och gjorde inte många rätt över 90 plågsamma minuter för Milans del.

Därmed så var det nog ingen som hade kunnat förutspå deras otroliga resultat i Neapel i den senaste omgången. Det som skulle bli en försmak på vad som väntar i Champions League-kvarten, där många förväntade sig att Napoli skulle vara överlägsna, blev precis tvärtom och Milan blev den första klubben för säsongen att köra över serieledarna med 4-0. Det var förvisso flera speciella omständigheter med tysta protester från de napolitanska supportrarna, men det går inte att ta något ifrån Milans prestation på plan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rätt spelare som presterade mot Napoli

Resultatet i helgen bäddar för ett väldigt intressant dubbelmöte i Champions League och det var precis rätt spelare som steg fram för Milan i söndags. Rafael Leão har inte gått att känna igen de senaste månaderna, men han stod för två vackra mål mot Napoli och har kanske hittat formen nu när den kommer att behövas som mest. Även Alexis Saelemaekers stod för ett vackert solomål som kanske kan ge honom lite välbehövligt självförtroende efter en tung säsong.

Empoli bör inte vara något större problem för Milans del, men man kan aldrig vara helt säker med Milan. Empoli vann sin första match på länge den senaste helgen då de besegrade Lecce hemma med 1-0 efter ett straffmål. Vinsten bröt en svit på åtta raka matcher utan vinst, där de fyra sista samtliga var förluster.

Ett relativt skadefritt Milan lär i alla fall vilja säkra upp tre poäng här, vilket jag tror att de kommer att lyckas med. Nu har det varit två målrika matcher i deras senaste möten, men annars så har det varit relativt målsnålt då underspelet har suttit i sju av deras åtta senaste matcher dessförinnan. Vi kombinerar därmed den raka ettan med under 3,5 mål för 2.16 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan & under 3,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, fredag 7 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo