Speltips Milan – Hellas Verona 4/6: Hoppas på mirakel

Axel Sjödin Publicerat: 4 juni 2023

Milan har redan säkrat Champions League-spel, men gästande Hellas Verona kämpar fortsatt för sin överlevnad i högstaligan.

Milan - Hellas Verona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att Atalanta förlorat i den senaste omgången, samtidigt som Milan besegrat Juventus på bortaplan, står det klart att i Rossoneri kommer att spela i Champions League även nästa säsong. Det såg länge mörkt ut, men i och med Juventus poängavdrag löste det sig tillslut för Milans del, fokuset ligger därmed på gästerna på söndag som verkligen behöver poäng.

Hellas Verona släppte in ett hjärtekrossande mål mot Empoli i den senaste omgången, som gör att det ser mörkt ut för deras hopp om att stanna kvar i Serie A. Verona ledde med 1-0 långt in på tilläggstid, men kunde tillslut inte stå emot anstormningen och släppte in kvitteringen i den 96:e minuten efter en oturlig styrning som blev ett självmål av Giangiacomo Magnani.

Den segern var nyckeln till nytt kontrakt, istället står de nu på samma poäng som Spezia, men då Spezia har inbördes möten mot Hellas behöver de plocka poäng samtidigt som Spezia inte gör detsamma borta mot Roma. De finner kanske lite hopp i att Milan inte längre har någonting att spela för, men de lär inte heller lägga sig platt i säsongens sista hemmamatch.

Hellas Verona kämpade sig upp i tabellen efter att ha varit helt avsågade under hela hösten, men det kanske inte räcker till trots allt ändå. Söndagens ödesmatch kommer att avgöra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Milan är starka när de slipper rotera

Semifinal i Champions League och en topp fyra-placering är inget dåligt facit för Milans del, men trots det kan man knappast påstå att de har haft en särskilt bra säsong. De var väldigt långt ifrån att lyckas försvara sin titel och har haft väldiga problem med att rotera sin tunna trupp för att klara av både Europa- och ligaspel.

När Stefano Pioli har valt att vila många spelare mot bottenlag har det nästan utan undantag inneburit poängtapp, vilket har gjort det svårt att konkurrera i ligaspelet. Deras nyförvärv inför säsongen har nästan samtliga floppat och de behöver verkligen se till att bredda truppen inför kommande säsong. Deras startelva utan skador är dock stark, vilket vi har fått bevittna flera gånger om under året, och de lär knappast spara på krafterna i säsongens sista match på söndag.

De körde över Sampdoria med klara 5-1 i deras senaste hemmamatch och har vunnit två raka nu efter uttåget ur Champions League. När de nu spelar utan press lär de säkerligen försöka gå framåt och ge hemmapubliken en bra uppvisning. Får Milan in första målet tvingar det också fram Hellas Verona och därmed tycker jag att överspelet på 2,5 mål ser bra ut här för 1.99 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.99
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, söndag 4 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo