Speltips Milan – Napoli 14/3: Styrkeprov

Axel Sjödin Publicerat: 13 mars 2021

Ett Milan som verkar ha stabiliserat läget något möter ett Napoli som klättrat lite i tabellen. Vi får se om släkten är värst som de säger när Gennaro Gattuso besöker sin gamla hemmaarena igen.

Milan - Napoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter förlusten mot Spezia och den svidande derbyförlusten mot Inter var det svårt att veta var man hade Milan. Det kändes som att de likaväl kunde kollapsa helt, men de verkar trots allt ha stabiliserat sig och har fortfarande inte släppt Inter ur siktet. De lyckades bli det första laget att besegra Roma på Stadio Olimpico denna säsongen och klarade nu senast av att vinna mot Hellas Verona på Bentegodi med 2-0, vilket är styrkebesked båda två.

De har även i veckan hunnit med att möta Manchester United på bortaplan i Europa League i en åttondelsfinal med väldigt mycket stjärnglans för att vara andraturneringen i Europa. De fick med sig en poäng hem inför returen i ett möte där de fick se två mål bortdömda. Milan spelade i alla fall bra.

Detta trots att de dras med ett flertal skador på nyckelspelare. Zlatan Ibrahimovic tillhör en rätt lång skadelista med namn som Ante Rebic och Alessio Romagnoli bland andra. Theo Hernández och Hakan Calhanoglu har dock bekräftats vara spelklara inför matchen mot Napoli, vilket måste vara en lättnad för Stefano Pioli.

San Siro kan vara en nackdel för båda

Mötet mot Napoli kommer dock vara rätt svårt att läsa då båda lagen känts lite oberäkneliga under den senaste tiden. Milan har definitivt visat att de är starkare på bortaplan än vad de är på hemmaplan dessutom. Mellan Roma- och Veronamatchen hann de också möta Udinese på hemmaplan, vilket var deras klart svagaste insats och de kvitterade tillslut till 1-1 i 97:e minuten.

Milan är faktiskt laget som är starkast i ligan på bortaplan, så detta har varit återkommande under hela säsongen. Men detta kan mycket väl jämnas ut något faktiskt då Napoli i sin tur varit mycket starkare hemma på San Paolo än på bortaplan.

För Napolis del så blir bortamatchen mot Milan det första steget i en väldigt tuff period i spelschemat där de under de kommande sju matcherna ska avverka matcher mot Milan, Roma, Juventus, Inter och Lazio. En mycket tuffare period än så går inte att få, men lyckligtvis för Napoli kommer den några veckor efter att de klarat sig ur en av Serie A:s värsta skadekriser under säsongen.

Med tanke på att matchen känns svårläst resultatmässigt känns ett målspel vettigt här. Inget av lagen har imponerat försvarsmässigt på senaste och det är väldigt sällan ett BLGM-spel inte sitter på Napolimatcher. Därför kommer vi att spela på att båda lagen gör mål även här för 1.67 hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.67
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: