Speltips Milan – Napoli 19/12: Kvällsmatch på San Siro

Axel Sjödin Publicerat: 19 december 2021

Söndagen avslutas med en klassisk stormatch från vackra San Siro mellan Milan och Napoli.

Milan - Napoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är få saker som går upp mot en sen kvällsmatch på San Siro mellan två topplag och på söndag väntar det efterlängtade mötet mellan Milan och Napoli. Det är dock inte den seriefinal som det länge såg ut att bli då båda lagen har tappat rejält i toppen på senaste och har bjudit in både Inter och Atalanta till titelstriden.

Milan och Napoli hade båda ett sju poängs försprång ned till ligatrean för inte alls särskilt länge sedan, men resultaten har gått utför för båda klubbarna sedan början av november. Milan åkte på två raka förluster i slutet av förra månaden mot Fiorentina och Sassuolo och även om repade sig lite med två vinster mot bottenlagen Genoa och Salernitana så verkar formdippen absolut inte vara över.

De fick bara med sig ett kryss mot Udinese förra helgen efter att Zlatan Ibrahimovic lyckats rädda en poäng på tilläggstid en mycket typisk akrobatisk cykelspark från svensken. Insatsen i sig var dock väldigt blek från Milan och med en match mindre spelad så har de fyra poäng upp till ligaledarna Inter nu.

Inför mötet så saknar de Ante Rebic, Simon Kjaer, Davide Calabra och Rafael Leão, men det är inget nytt sedan förra helgen. Olivier Giroud kan dock vara spelklar igen, men frågan är om han verkligen tar plats över Ibrahimovic oavsett.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Napoli har flera tunga skador

I Partenopei har tappat ännu mer än vad Milan har gjort i tabellen med tre förluster och ett kryss i sina fem senaste matcher. De har dock mött betydligt tuffare motstånd än de rödsvarta då matcher mot Inter, Lazio och Atalanta har avverkats.

Framförallt så är det defensivt som det har börjat uppstå problem i Neapel. De släppte knappt in mål då de obesegrade ångade på i Serie A under tidig höst, men under deras fem senaste ligamatcher så har de släppt in totalt nio mål – det är väldigt mycket med tanke på att de bara släppte in fyra mål i sina första tolv matcher.

I övrigt så har spelet ändå sett godkänt ut för Napolis del även om de inte alls fick utdelning senast mot Empoli. Victor Osimhen är saknad i offensiven, men framförallt så är det Kalidou Koulibaly och Mário Rui som saknas i defensiven. Lorenzo Insigne har även han dragits med lätta skador under en tid och är tveksam till spel mot Milan.

Med tanke på vad som står på spel i tabelltoppen och det faktum att båda lagen har flera offensiva skador så lutar jag åt att tro att detta kommer att bli en rätt målfattig match. Därmed spelar vi på underspelet här för 2.05 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: