Speltips Milan – Roma 6/1: Stormatch på San Siro

Axel Sjödin Publicerat: 6 januari 2022

Serie A drar igång med en smäll och Milan mot Roma blir den första av två stormatcher under kvällen.

Milan - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Milan återvänder efter juluppehållet som tabelltvåa med fyra poäng upp till stadsrivalen Inter. Det har varit en väldigt svängig höst för de rödsvartrandigas del då öppnade helt otroligt starkt och sedan bit för bit har fallit av framåt jul.

Delvis kan den dåliga trenden förklaras med tunga skador, inte minst den på Simon Kjaer som beräknas vara borta resten av säsongen. Men skador berättar inte riktigt hela historien. Förra januari återvände de till ligaspelet som vintermästare, men tappade rejält under våren och var nära att gå miste om en plats i Champions League till och med.

Det har varit samma visa för Stefano Pioli även när han spelade i Lazio där de ofta hade en stark höst och en väldigt tuff vår. Vi får se ifall den gode Pioli lyckas vända trenden här, men så som Inter har sett ut på senaste så kommer det krävas mycket för att kunna vara med och utmana om Milans första scudetto på över tio år.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan Roma bygga vidare på vinsten?

Gästerna har nog även de en lite bitter eftersmak efter hösten där de förmodligen hade väntat sig mer efter de stora investeringar som gjordes i sommar. I nuläget ligger de på sjätte plats med sex poäng upp till Atalanta på fjärdeplatsen, men de kan mycket väl halka ned ännu längre ifall de inte vinner på San Siro.

Hösten präglades återigen av Romas oförmåga att slå andra topplag, något som många hade förväntat sig att José Mourinho skulle lyckas ändra på. Strax innan jul så bröt de i alla fall sin långa ökenvandring mot andra toppkonkurrenter då de slog Atalanta med 4-1 uppe i Bergamo. En vinst som dessutom får krediteras till Mourinho då Atalanta blev taktiskt utspelade och sönderkontrade.

Kanske kan matchen mot Atalanta ha gett Roma bättre självförtroende inför torsdagens drabbning, vilket lär behövas då det knappast var jämnt spelmässigt då de mötte Milan på Stadio Olimpico i höstas.

Trots att Milan är i en nedåtgående trend vad det verkar som så ska de vara klara favoriter mot ett Roma som har haft en rätt blek höst. Det är svårt att se Roma återupprepa vad de lyckades med mot Atalanta här, särskilt då Tammy Abraham är tveksam till spel efter att ha varit inblandad i en bilolycka tidigare i veckan. Milan får förvisso klara sig utan Franck Kessié som spelar i de afrikanska mästerskapen, men Abraham är nog ett tyngre tapp här. Därmed spelar vi på den raka ettan för 2.10 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 2.10
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: