Speltips Milan – Roma 8/1: Höjer sig i stormatcher

Axel Sjödin Publicerat: 8 januari 2023

Söndagskvällen avslutas med en stormatch från San Siro då ligatvåan Milan ställs mot Roma.

Milan - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Milan och Roma inledde det nya året med varsin vinst, men det var inte de mest övertygande i något av fallen. I och med Napolis förlust mot Inter så har Milan i alla fall fått kontakt med serieledarna och är nu bara fem poäng bakom ligaledningen igen. Därmed gäller det verkligen att ta en tung trepoängare mot Roma för att inte tappa mark i titelstriden.

Milan öppnade starkt mot Salernitana och hade säkrat en tvåmålsledning med bara kvarten spelad. Där och då trodde man att Milan skulle sticka iväg rejält, men de gjorde i alla fall vad som krävdes för att hålla undan Salernitana som reducerade först med tio minuter kvar av ordinarie tid och aldrig var riktigt nära att kvittera.

Stefano Pioli har en ganska rejäl skadelista att förhålla sig till, men det är tacksamt nog mestadels breddspelare som är otillgängliga för spel. Milan har samtliga nyckelspelare på sin farliga vänsterkant tillgängliga där Rafael Leão, Theo Hernandez och Olivier Giroud står för det stora offensiva hotet. Med många utvilade spelare så lär inte den långa skadelistan bli ett problem förrän om ett tag, där flertalet förhoppningsvis hunnit återhämta sig.

Både under hösten och fjolårssäsongen så var Milan oerhört vassa i stormatcherna, även om de tappade poäng lite här och var så tog de nästan alltid hem tre poäng mot direkta konkurrenter i toppen, vilket har karaktäriserat detta Milan som vann scudetton senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har inte levererat mot toppmotstånd

Roma fick med sig tre viktiga poäng i onsdags, men det var knappast en match värd att minnas. Lorenzo Pellegrini tryckte dit matchens enda mål från straffpunkten i den 6:e minuten och lät därefter Bologna huvudsakligen vara det spelförande laget medan Roma gick på kontringar.

Mourinhos Roma har inte direkt sett särskilt imponerande ut under någon del av säsongen hittills, men är trots det bara tre poäng bakom Inter i jakten på Champions League-platserna. Vinsten mot Bologna var viktig efter att bara ha skrapat ihop två poäng på deras tre avslutande matcher inför uppehållet, men de lär behöva lägga in en ny växel ifall de ska få med sig poäng hem från Milano.

Framåt så har Roma sett trubbiga ut med en iskall Tammy Abraham och en skadedrabbad Paolo Dybala, det ska bli intressant att se ifall de kan höja sig framöver när de nu har Dybala tillbaka. Inför den här matchen så känns Milan dock som klara favoriter då Roma ofta drar det korta strået i stormatcher till skillnad från Milan. För 1.87 gånger pengarna hos Lucky Sports spelar vi på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 1.87
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, söndag 8 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: