Speltips Milan – Salernitana 13/3: Defensiv balans

Axel Sjödin Publicerat: 13 mars 2023

Milan har en gyllene chans att klättra upp på Champions League-platserna då de möter Salernitana på måndagskvällen.

Milan - Salernitana

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Då både Inter och Lazio har hunnit tappa poäng hittills under omgången så har Milan en väldigt fin chans att reparera misstagen från den senaste omgången och befästa sin position i topp fyra igen. Milan är klara favoriter då de välkomnar Salernitana till San Siro på måndagskvällen, så detta ska de kunna lösa.

Resultaten under våren har varit lite svajiga, men Stefano Pioli har lyckats stabilisera läget ganska bra och Milan är trots allt fortfarande i en bra position inför den återstående delen av säsongen efter deras mindre kris för drygt en månad sedan. Vinner de på måndag så ser det bra ut i tabellen och dessutom har de åttondelsfinalerna i Champions League ur vägen.

Sättet de tog sig vidare till kvartsfinal var kanske inte det mest imponerande. Tottenham presterade inte alls, vilket ligger helt i linje med hur det har sett ut i Europa för Antonio Contes lag tidigare. Men Milan spelade trots allt rätt bra och borde nog ha vunnit dubbelmötet med större marginal än vad de gjorde. Defensivt så såg de stabila ut och det märks verkligen att de har fått tillbaka Mike Maignan mellan stolparna.

Förlusten den senaste helgen mot Fiorentina får ses som en missräkning, men de bör kunna studsa tillbaka snabbt här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Salernitana har haft det svårt med målskyttet

Gästerna har haft en tung vår, men ligger trots allt fortfarande sju poäng ovanför nedflyttningsstrecket och har plockat poäng i deras två senaste matcher. De stod för en imponerande vinst mot Monza för två omgångar sedan då de vann klart med 3-0 mot mittenlaget. Detta följdes sedan upp med ett mållöst kryss mot tabelljumbon Sampdoria där de borde ha kunnat få med sig mer.

Salernitana har blixtrat till i perioder, men på det stora hela så håller de inte en särskilt hög kvalitet. De ska vara tacksamma att den absoluta botten har varit så pass svag i säsongens upplaga av Serie A, för annars hade de mycket väl kunnat vara indragna i en bottenstrid nu.

Det är två relativt skadefria trupper som möter varandra på måndag, men Pioli kan mycket väl vila ett par spelare som har matchats hårt under de senaste veckorna. Milan ska kunna lösa detta oavsett, men det blir nog ingen överkörning.

Sedan Pioli skiftade till en mer defensiv balans så har det totala antalet mål sjunkit rejält och Milans matcher har snittat strax över ett mål per match sedan början av februari. Salernitana har också haft svårt att göra mål framåt och därför spelar vi på under 2,5 mål här för lockande 2.22 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.22
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, måndag 13 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo