Speltips Milan – Spezia 4/10: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 3 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AC Milan kommer från en tuff bortamatch i Portugal i torsdags men är trots det stora favoriter då man tar emot nykomlingen Spezia på söndagskvällen. Oddssättarna är också klart inne på att det här kommer att bli en målrik match men det finns en hel del som talar för motsatsen.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Milans bortamöte mot Rio Ave i Europa League i torsdags blev en rysare där man vann på straffar efter att matchen slutat 2-2 efter att man kvitterat på straff i den 122:e minuten. Därmed förlängde man sin förlustfria svit till 18 raka matcher vilket gör dem till ett av Europas formstarkaste lag.

Förra helgen besegrade man nykomlingen Crotone med 2-0 och nu väntar en till nykomling i Spezia. Spezia slutade på tredje plats i Serie B och lyckades via kvalspel knipa den sista Serie A-biljetten.

Vincenzo Italianos Spezia föll med klara 4-1 i premiären mot Sassuolo men lyckades resa sig då man förra helgen besegrade Udinese med 2-0 på bortaplan.

Milan avslutade förra säsongen otroligt starkt och det är en form som verkar hålla i sig. Visserligen har man varit ganska illa ute mot både Bodö/Glimt och Rio Ave i Europa-spelet men facit den här säsongen är likväl fem vinster på fem matcher.

Spelschemat har dock varit tätt och man lär få klara sig utan Ibrahimovic och Duarte som är corona-smittade samt Musacchio, Rebic, Conti och eventuellt Romagnoli till den här matchen.

Spezia får klara sig utan den rutinerade mittbacken Claudio Terzi som utvisades mot Udinese senast. Därtill finns även Mattiello och Capradossi på skadelistan.

Spezia är inte chanslösa

Milan är väldigt stora favoriter i det här mötet, vilket är rimligt om man ser till resultaten som laget har presterat de senaste månaderna. Samtidigt har man spelat väldigt många matcher på kort tid där den senaste förlängningsdrabbningen borta mot Rio Ave i torsdags kan komma att sitta kvar i benen hos ett flertal spelare.

Milan har vunnit båda sina ligamatcher med 2-0. Det har inte varit någon propaganda-fotboll man har presterat men man har varit välorganiserade och gjort det som krävs för att vinna.

Det kommer man sannolikt att göra även i den här matchen men man får sannolikt klar sig utan både Rebic och Ibrahimovic. Mot Rio Ave var det 18-årige Daniel Maldini som fick rollen som nia i ett 4-2-3-1 och han må vara lovande men ännu inte i klass med ovan nämnda herrar.

Trots att Spezia var en man mindre den sista halvtimmen mot Udinese senast så lyckades man hålla nollan och vinna med 2-0. Segern var ett stort framsteg, framförallt försvarsmässigt, gentemot premiären och kan man göra en lika disciplinerad insats så finns det en liten chans till att knipa poäng mot en mer sliten motståndare.

Oddssättarna tror starkt på Milan samt att det kommer att bli en målrik match. Jag är inte lika övertygad om att det kommer bli så enkelt för Milan och finner därför ett klart spelvärde i ett underspel. Milan är bra och tycks hela tiden hitta vägar att vinna – men man är ännu inte ett topplag av det slag som kör över sina sämre motståndare.
Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.91
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, söndag 4 oktober 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: