Speltips Milan – Torino 9/1: Revansch

Simon Pålsson Publicerat: 8 januari 2021

Efter den tunga förlusten mot Juventus är AC Milan ute efter revansch hemma mot Torino i Serie A lördagen den 9 januari 2021.

AC Milan - Torino

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var som upplagt för en underhållande historia, med nervkittlande spänning och allt man egentligen kan kräva av en fotbollsmatch på förhand. Men med alla tapp i AC Milan blev det helt enkelt för svårt att stå emot ett starkt Juventus över 90 minuter.

Med Zlatan Ibrahimovic, och ett antal fler skadade spelare, i laget hade det garanterat blivit en annan tillställning på San Siro. Men för oss neutrala fanns det ändå ett stort underhållningsvärde, inte minst strax efter 1-1-målet när matchen kändes vidöppen.

AC Milan har nu fått sin förlustfria svit på åtta månader bruten och nu blir det ett psykologiskt test utöver det vanliga. Orkar man studsa tillbaka och lägga förlusten mot Juventus bakom sig?

Med tanke på att man trots allt gör en ganska okej insats mot Juventus, inte minst givet förutsättningarna, tycker jag att det känns som det rimliga. AC Milan är ett homogent och starkt lag just nu och det bör Torino få sota för.

Torino har dessutom varit ursvaga under inledningen på säsongen och är en given del av bottenstriden. I skrivande stund finns det inte mycket, för att inte säga ingenting, som talar för att man kommer klättra särskilt mycket närmsta tiden.

Fördel hemmalaget

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka på träningsplanen och ser ut att delta i en hel del övningar med avslut och andra ganska fysiskt krävande moment. Men från där till det fulla steget att konkurrera i matchsituation återstår fortfarande ett litet steg. Jag vågar också lova att AC Milan ogärna riskerar någonting för tidigt med den svenske anfallsstjärnan. Därför räknar jag inte med att han finns med i laget här heller.

Som om det inte vore nog med att tappa det som kanske varit hela den italienska fotbollens bästa spelare under inledningen på säsongen saknar AC Milan också ett antal andra tunga pjäser inför mötet med Torino. Matteo Gabbia, Alexis Saelemakers, Ismael Bennacer, Ante Rebic och Rade Krunic står utanför matchtruppen vad det verkar i skrivande stund.

Det går att jämföra med bortalaget Torino som inte har några som helst tapp att förhålla sig till, utan kan formera precis den startelva man önskar.

Å andra sidan har Torino bara två vinster på sina 27 senaste matcher mot AC Milan och det här är utan tvekan ett av lagen man har haft allra svårast för. Detta trots att AC Milan knappast har haft sina bästa år nu på slutet.

AC Milan vinner spelas till 1,71 gånger såsen hos CampoBet. Min känsla är att man studsar tillbaka direkt efter den tunga förlusten mot Juventus senast.

Speltips:

Speltips: AC Milan vinner
Odds: 1,71
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, lördag 9 januari 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: