Speltips Milan – Verona 8/11: Ypperligt spelvärde

Martin Efvergren Publicerat: 8 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Serieledarna AC Milan förlustfria svit bröts mot Lille i torsdags. Kanske kan det vara en indikation på ett trendbrott inför det här mötet mot ett svårslaget Hellas Verona.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Milan stod på 24 raka tävlingsmatcher utan förlust inför torsdagens Europa League-möte mot Lille – men där tog den imponerande sviten slut. Ett, åtminstone till hälften, ordinarie Milan var aldrig nära då man föll med 3-0.

Förlusten i sig bör inte komma att få någon större betydelse men lagets hysteriska form tycks vara något vikande. I senaste ligamatchen vann man, med nöd och näppe, med 2-1 mot Udinese och dessförinnan spelade man 3-3 mot Roma.

Totalt toppar man Serie A med 16 inspelade poäng efter 6 spelade matcher. Fem poäng bakom finner vi Hellas Verona som också de svarat för en fin inledning på säsongen.

För två veckor sedan var man, på många sätt, förtjänta av att vinna då man spelade 1-1 borta mot Juventus och förra helgen besegrade man Benevento hemma med 3-1. Mest anmärkningsvärt är nog ändå att man endast har släppt in tre mål på sina sex matcher

På Veronas skadelista finns Vieira, Ruegg, Benassi, Danzi och Faraoni medan Milan endast ser ut att sakna Musacchio.

Märklig oddssättning

Milan har gått fram som en ångvält under en lång tid. Man har inte alltid briljerat men man har hela tiden sett till att göra det som krävs för att vinna eller kryssa. Framförallt har man byggt sin framgång på att vara ett hårt arbetande kollektiv.

Men de senaste veckorna har tappat något i energinivå, vilket inte är konstigt med tanke på det täta spelschemat. Därför var det ingen jätteöverraskning att man till slut förlorade en match i torsdags.

Nu väntar så en ny tuff utmaning då notoriskt svårslagna Verona gästar. Trots en del skadebekymmer har Ivan Jurics manskap, i synnerhet, varit väldigt svåra att göra mål på under en lång tid. Visserligen tappade man något under slutdelen av förra säsongen, men nu ser man åter ut att vara väldigt solida, mycket tack vare den taktiska organisation som Juric implementerat.

Förra säsongens möten mellan de här lagen blev också målsnåla och jämna. Milan vann det första mötet med 1-0 och det andra mötet, på San Siro, slutade 1-1.

Trots detta, och trots att Verona bara har släppt in 3 mål (vilket är bäst i Serie A) och Milan endast 5 efter 6 omgångar så lutar oddssättarna åt att det här kommer bli målrikt.

Som jag ser det talar det mesta för motsatsen. Milans formkurva pekar inte uppåt och det täta matchandet talar inte till deras fördel. Därför tror jag man kommer få problem med att tränga igenom Veronas täta försvar.

Milan är bra men man spelar sällan ut sina motståndare. Verona är defensivt skickliga men saknar offensiv spets. Båda lagen släpper in väldigt få mål. Med dessa faktorer i beaktning finner jag ett ypperligt spelvärde i att det kommer göras färre än 2.5 mål i den här matchen till finfina 2.45 gånger insatsen. För den som vill ta det lite säkrare rekommenderas under 3 mål (asian) som ett alternativ.

Milan – Verona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: