Speltips Monza – Pisa 26/5: Plats i Serie A på spel

Axel Sjödin Publicerat: 26 maj 2022

På torsdagskvällen spelar Monza och Pisa den första av två kvalfinalermatcher där en plats i Serie A står på spel.

Monza - Pisa

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är jämna förutsättningar Monza och Pisa gör upp om den sista platsen i Serie A under Kristi himmelfärdsveckan. Båda lagen avslutade säsongen på 67 poäng och var bara två poäng bakom Cremonese som lade beslag på den sista direktplatsen till högstaligan.

Monza hade allt i egna händer inför den sista omgången men förlorade borta mot Perugia, men de behöver kanske inte gräma sig alltför mycket då de trots allt är favoriter till uppflyttning i kvalfinalen.

Staden, som annars är mest förknippat med Formel 1, är nu bara ett dubbelmöte ifrån att för första gången i historien ha en klubb som spelar i Serie A. I semifinalen mot det historiska Brescia så vann man både borta- och hemmamötet med 2-1 och vände underlägen två gånger om.

De har varit offensivt vassa sett över hela säsongen där de gjorde näst flest mål i Serie B. Den danske anfallaren Christian Gytkjaer spelade en avgörande mot Brescia med både mål och framspelningar och är någon som Pisa behöver försöka stänga ned.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inga stora marginaler för Pisa i semifinalen

Pisa såg inte lika imponerande ut i deras dubbelmöte mot Benevento i den andra semifinalen. I den första bortamatchen så tilläts Benevento en uppsjö målchanser och borde nog ha lyckats vinna med mer än bara 1-0 i öppningsmötet.

Väl hemma på Arena Garibaldi så såg det bättre ut och Pisa kunde komma tillbaka in i matchen med ett tidigt mål. I och med reglerna i Serie B där laget som slutade högst i ligaspelet avancerar vid likaresultat så kunde Pisa avancera med väldigt små marginaler.

Då Pisa vann i inbördes möten mot Monza under säsongen så slutade de också över Monza i tabellen, trots samma poäng och sämre målskillnad. Samma regler gäller även i finalen och därmed kommer Pisa att avancera ifall det blir lika. Även om Pisa inte såg särskilt vassa ut mot Benevento så har de ett bra facit mot just Monza och hoppas kunna förlänga den sviten även under finalserien.

Monza är rätt klara favoriter hos spelbolagen inför öppningsmötet på Stadio Brianteo, men 1X2-marknaden är lurig här. Vi kikar istället på underspelet då Pisa trots allt bara släppte in ett mål mot Serie B:s vassaste lag Benevento över två matcher samtidigt som Monza har hållit nollan i fyra av deras sex senaste hemmamatcher. Med såhär mycket på spel så kan det dessutom lätt bli lite avvaktande inledningsvis och därmed spelar vi på under 2,5 mål för 1.73 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: