Speltips Napoli – Benevento 28/2: Mardrömsläge

Axel Sjödin Publicerat: 27 februari 2021

Napoli har börjat tappa greppet om Europaplatserna men kommer att försöka studsa tillbaka mot Benevento under söndagen.

Napoli - Benevento

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Napoli förlorade sexpoängaren förra helgen mot Atalanta och ligger nu på en sjundeplats i tabellen. Efter en mållös första halvlek så bjöd den andra på sex mål och Napoli fick lämna Bergamo utan poäng och med 2-4 i målskillnad. De har så sakteligen halkat ned och nu jagar de istället Lazio på sjätteplatsen.

Under veckan har de dessutom hunnit med att åka ut ur Europa League, trots vinst hemma mot Granada. De förlorade dubbelmötet på målskillnad med aggregatet 2-3 till spanjorerna. Bortsett från den mycket överraskande vinsten med 1-0 hemma mot Juventus så har napolitanarna inte haft mycket att jubla över under februari månad.

De har åkt ut ur Europa League, Coppa Italia och har förlorat mot Genoa och Atalanta i ligan. Vinsten mot Juventus var inte heller imponerande på något vis, men säkert oerhört viktig för moralen i truppen. Det har varit prat om att tränaren Gennaro Gattuso hänger väldigt löst dessutom. Det är däremot svårt att skylla allting på honom då skadeläget i truppen är fullkomligt horribelt.

Napoli har Elseid Hysaj, Dries Mertens, Kostas Manolas, Andrea Petagna, Hirving Lozano, Diego Demme, David Ospina och nu senast Victor Osimhen uppskrivna på skadelistan, vilket är en mardröm för varje tränare. Laget har haft två matcher i veckan sedan tidig januari och det börjar ta ut sin rätt nu.

Benevento har täppt till bakåt

Benevento ligger i nuläget på en 15:e plats i tabellen med tio poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Efter en dålig start på året har de nu åter börjat plocka poäng igen och förra helgen lyckades de hålla Roma till 0-0 trots att Kamel Glik drog på sig en utvisning i den 57:e minuten och Benevento var reducerade till tio man.

Januari var präglades av förlusten med väldig marginal för Beneventos del, i tre separata matcher släppte de in fyra mål bakåt. Det kanske är överflödig information, men de förlorade samtliga matcher med god marginal. Det märks att Filippo Inzaghi har jobbat med defensiven väldigt mycket och under februari månad har de under tre matcher endast släppt in två mål totalt och kryssat alla tre. Nu senast mot Roma som precis nämndes.

Napoli har haft bättre resultat på hemmaplan ganska genomgående under en längre tid men med tanke på skadeläget i truppen och det oerhört tunga spelschemat de haft så känns inte oddsen för ett rakt spel på Napoli höga nog. Istället går vi för ett lite mer vågat spel och kör på ett underspel här med bakgrund av Beneventos defensiv och Napolis tapp i offensiven. Under 2.5 mål för 2.50 hos Unibet blir därmed det rekommenderade spelet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.50
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: