Speltips Napoli – Inter 21/5: Maktskifte

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

Napoli möter Inter i en stormatch från Stadio Diego Armando Maradona under söndagskvällen.

Napoli - Inter

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Napoli har varit Italiens klart starkaste lag sett över hela säsongen, vilket en helt överlägsen poängskörd vittnar om, men under de senaste två månaderna har styrkeförhållandet skiftat något och i dagsläget känns Inter som det starkaste laget från stöveln.

Alla visste länge att det var Napoli som skulle ta titeln, men de nästan kröp över mållinjen med flera halvdana resultat och ett uttåg ur Champions League i samma veva. Att Napoli bara har vunnit två av sina åtta senaste matcher är anmärkningsvärt med tanke på hur dominanta de har sett ut.

Man kan absolut tänka att Napoli har börjat slappna av lite efter segeryran, men nedgången började innan dess och det var knappast enligt plan att åka ut mot Milan ur Champions League. Superduon Victor Osimhen och Khvicha Kvaratskhelia har inte alls sett lika farliga ut framåt slutet av säsongen och senast åkte de på en överraskande förlust borta mot Monza med 0-2.

De lär säkerligen höja sig när en storklubb från norr kommer på besök till staden, men frågan är om de kan komma upp i nivå mot Italiens mest formstarka lag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inter har verkligen studsat tillbaka

Det har pratats mycket om Inter i samband med deras avancemang i Champions League, men Simone Inzaghis resa från uträknad till hjälte tåls att upprepas igen. Det var inte längesedan det var självklart att han skulle avskedas efter säsongen då poängtappen i ligaspelet avlöste varandra, men nu har de fem raka segrar i ligan och ser ut att plocka en topp fyra-placering samtidigt som de har tagit sig till final i både Champions League och Coppa Italia.

Inters största problem under deras svacka var att Romelu Lukaku och Lautaro Martínez brände mängder med lägen, vilket är svårt att helt och hållet lasta Inzaghi för. I dagsläget ser det i alla fall väldigt ljust ut för både Inter och Inzaghis framtid i klubben. I tabellen har de fem poäng ned till Milan på femteplatsen, och även om de har ett tufft återstående spelschema med matcher mot Napoli och Atalanta är det svårt att se att Inter inte skulle lösa en topp fyra-placering med nuvarande form.

De har varit vana vid att spela under press under våren och är i mitt tycke klara favoriter inför helgens stormatch. Napoli har uppenbart en väldigt hög högstanivå, men det känns föga troligt att de ska lyckas komma upp i den med tanke på hur de har presterat sedan april. För 2.71 gånger pengarna hos Betinia finns det i min mening klart spelvärde i den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Inter vinner
Odds: 2.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo