Speltips Napoli – Juventus 13/1: Seriefinal i Italien

Axel Sjödin Publicerat: 13 januari 2023

Fredagen bjuder på ett riktigt tungviktsmöte i den italienska titelstriden mellan ligaettan Napoli och tvåan Juventus.

Napoli - Juventus

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Många gånger under de senaste åren så har möten mellan dessa båda lag titulerats seriefinaler, där Napoli har varit den stora utmanaren till att bryta Juventus dominans i Serie A. Napoli lyckades aldrig, men den här gången så är rollerna aningen ombytta. Napoli leder ligan med sju poängs marginal ned till Juventus och Milan och har återigen chansen att göra gapet ned till Juventus tvåsiffrig vid vinst här, vilket kan ha en oerhörd betydelse.

Napolis höst har varit helt fantastisk och de klev in i det nya året med en väldigt fin buffert ned till samtliga jagande lag och en realistisk chans att bryta sin över 30 år långa väntan på en ligatitel. Men i och med deras inledande förlust mot Inter och Juventus fortsatta framfart i ligan så får den här matchen en enorm betydelse, som kan svänga momentum åt båda håll.

Det är just Napolis fantastiska momentum och form som det finns lite frågetecken kring. Det är långt ifrån självklart att de har kunnat behålla det med ett långt VM-uppehåll och åker de på säsongens andra förlust inom ett kort intervall så har deras buffert mot Juventus och förmodligen Milan krympt till fyra poäng. De kan mycket väl förlora favoritskapet till titeln på fredag, då båda deras motståndare har varit bättre i säsongs slutspurt tidigare.

Detta är förmodligen Napolis viktigaste match på många år, vilket Luciano Spalletti lär vara väl medveten om. Vinsten mot Sampdoria senast kan ha fått dem att studsa tillbaka, men mötet mot Juventus lär vara av en helt annan karaktär.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus svit är oerhört imponerande

Bakom alla skandalrubriker och kall på Massimiliano Allegris avgång så har Juventus lyckats studsa tillbaka på ett otroligt imponerande vis. Utan att alltid imponera så fortsätter Italiens svartvita gigant att plocka trepoängare på trepoängare och är nu uppe i åtta raka segrar i ligaspelet.

Fem av dessa har varit knappa 1-0-segrar på typiskt Juventus-manér. Men i båda de senaste matcherna så har det dröjt till matchens döende minuter innan ett avgörande har kommit. Det är en styrka i sig, men visar också på att det trots allt finns svagheter hos detta Juventus. Dusan Vlahovic är fortsatt skadad och utan honom finns det ingen självklart spets, till skillnad från i Napolis trupp.

Åtta raka hållna nollor är ingenting man snackar bort dock. Återigen så är det defensiven som gör Juventus till en kraft att räkna med. Hemma i Neapel så ska Napoli ändå vara favoriter, men oddsen är lite väl låga mot den mycket svårslagna gamla damen. Istället kikar vi på underspelet som vi hittar för 1.80 hos Bet365, då den här matchen mycket väl kan bli tillknäppt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, fredag 13 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: