Speltips Napoli – Lazio 3/3: Napoli går som tåget

Axel Sjödin Publicerat: 3 mars 2023

Serie A-omgången inleds med en toppmatch mellan Napoli och Lazio på San Paolo under fredagskvällen.

Napoli - Lazio

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De två ljusblå italienska storklubbarna drabbar samman i omgångens första match nere i Neapel och favoritskapet ligger tungt i hemmalagets favör. Detta är en match som Lazio vanligtvis har det svårt för och det lär inte bli lättare i år då Napoli nått nya, oanade höjder.

Då Inter lite överraskande förlorade borta mot Bologna i den förra omgången så utökades Napolis ledning i toppen till 18 poäng och om scudetton inte redan kändes säker på förhand så gör den det nu. Med 14 omgångar kvar att spela så ser det minst sagt svårt ut att tappa detta för Napolis del, särskilt då de absolut inte har visat några tecken på att slå av på takten ännu.

Men förhoppningsvis så får vi därmed se ett Napoli som oförhindrat kan satsa på att ta sig så långt som möjligt i Champions League, där de redan har en 2-0-ledning mot Frankfurt inför returmötet hemma i Neapel.

Luciano Spalletti har i stort sett inga skador att oroa sig över och de säkrade sin sjunde raka ligaseger förra veckan. Allt rullar på för Napoli och de ska nog kunna hantera ett lite skakigt Lazio under fredagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lazio saknar mittbackar inför fredagen

Senast dessa båda lagen möttes så blev det ganska spännande på Stadio Olimpico då Lazio tog en tidig ledning genom Mattia Zaccagni, men Napoli visade sig tillslut vara det bättre laget då och har inte slagit av på tempot sedan dess.

Lazio har haft det förtvivlat svårt mot just Napoli även när den syditalienska klubben inte har skördat de här framgångarna. Maurizio Sarri kommer att ställas inför ett väldigt tufft test mot sitt hjärtas klubb under fredagen och det ska mycket till om de ska få med sig poäng hem.

Men Lazio har i alla fall lyckats klättra upp på fjärdeplatsen igen efter två raka segrar mot Salernitana och Sampdoria. Räknar man inte dubbelmötet mot Cluj i Conference League så är det nu fyra matcher i rad som de har lyckats hålla nollan, men det lär bli svårt att följa upp på fredag. Mittbackarna kan nämligen bli ett stort problem under fredagen då Alessio Romagnoli har varit skadad samtidigt som Nicolo Casale är avstängd. Ifall inte Romagnoli kommer tillbaka så är det inte helt självklart vem som gör Patric sällskap i mittlåset.

Med Lazios defensiva sits i åtanke så spelar vi därmed på att Napoli vinner och att de totalt gör över 1,5 mål för 1.93 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Napoli vinner & Napoli över 1,5 mål
Odds: 1.93
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, fredag 3 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo