Speltips Napoli – Roma 29/1: Derby del Sole

Axel Sjödin Publicerat: 29 januari 2023

Napoli och Roma drabbar samman i ett intressant toppmöte i Serie A under söndagskvällen.

Napoli - Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med bara halva säsongen spelad så har Napoli sensationellt nog kopplat ett grepp om ligatiteln som ser svårt ut att tappa. För ett lag som inte har vunnit ligan på över trettio långa år så är det hittills en säsong utan motstycke – de har presterat långt över alla förväntningar och har nu tolv poäng ned till de regerande mästarna Milan på andraplatsen.

Bakom Napoli så är det däremot trångt i tabellen. Bakom Milan på 38 poäng så ligger Lazio, Inter och Roma alla på 37 poäng, vilket gör att kampen om Champions League-platserna är väldigt spännande i nuläget. Roma har inte förlorat på sex raka matcher, men kommer att få det tufft att hålla i den sviten nere i Neapel.

När Napoli förlorade årets första match mot Inter så fanns det nog en del som trodde att deras momentum från deras fantastiska höst kanske hade försvunnit under uppehållet, men de har svarat starkt och har nu dragit ifrån ytterligare i toppen. Deras totala överkörning av Juventus – som hade åtta raka segrar – symboliserar verkligen den här säsongen för I Partenopei och var på många sätt historisk.

Det är svårt att se något annat lag i Serie A stoppa detta Napoli, inte minst så Luciano Spalletti har hela sin trupp till sitt förfogande.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma har fått igång sina målskyttar

Gästerna har många gånger under säsongen tagit tre poäng utan att ha sett särskilt övertygande ut, på typiskt Mourinho-manér. Men under de senaste veckorna så har de faktiskt sett stabila ut då de tagit tio av tolv poäng möjliga sedan årsskiftet. Även om de såg ut att vara illa ute mot Milan så kom de tillbaka sent och därefter så har de slagit det motstånd som de förväntas slå utan några större bekymmer.

Både Paolo Dybala och Tammy Abraham har fått igång målskyttet, vilket kommer att vara oerhört viktigt för Roma framöver. Att Dybala har dragits med skador och att Abraham har varit iskall framför målet har ställt till med en hel del problem under hösten där de inte riktigt har kunnat räkna med att kunna göra mål varje match.

Men även om Roma har börjat ta steg i rätt riktning under det nya året så ska det ändå mycket till för att de ska rå på detta Napoli. Det blev förvisso ganska jämt när dessa lagen möttes i Rom i höstas, men Napoli känns om än ännu nu. Det tenderar dock ofta att bli målsnålt mellan dessa lag och därmed kombinerar vi Napoli-vinst med ett spel på under 3,5 mål för 2.36 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Napoli & under 3,5 mål
Odds: 2.36
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, söndag 29 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: